Pistache risotto met biefstuk en brie

27 november 2023

Pistache risotto met biefstuk en brie

PISTACHE RISOTTO MET BIEFSTUK EN BRIE

Oh deze risotto was gewoon weer een hit, maar dat kan ook niet anders met al deze ingrediënten!!

Ik maakte dit jaar een rigatoni met pistache pesto, burrata en ham en die is bijna 9.000 keer opgeslagen. Ik kan het nog steeds niet geloven. Zó veel!!!

Nu ben ik benieuwd of deze ook zo vaak wordt opgeslagen en nagemaakt. Het is in ieder geval een perfect gerecht voor de feestdagen en het ziet er ook heel leuk en lekker uit.

2 personen

Duur: 40 minuten

Pistache risotto met biefstuk en brie

Ingrediënten

• 1 teen knoflook

• 1 gele ui

• 250 gr risottorijst

• 600-700 ml water

• 1 blokje groentebouillon

• 200 gr pistachepesto

• 2 eetlepels strooikaas

• 1 stuk roombrie

• 1 biefstukje

• Peper en zout

• 1 theelepel paprikapoeder

• 1 theelepel italiaanse kruiden

• 150 ml droge witte wijn

• Handje pecannoten

• 15 kleine groene asperges

Bereiding

• Breng het water aan de kook en verkruimel een bouillonblokje erover. Zet het vuur gelijk laag.

• Snijd de knoflook en ui fijn en bak deze in een grote pan met olijfolie.

• Snijd 1 cm van de achterkant van de asperges af en bak mee. Voeg nu ook de risottorijst toe.

• Schenk na een paar minuten de wijn erbij en wacht totdat dit is opgenomen in de korrel. Schenk vervolgens wat van de bouillon erbij en wacht weer totdat dit is opgenomen. Herhaal dit proces en blijf steeds roeren.

• Bak ondertussen je biefstukje met peper en zout in wat boter. Zo’n 2,5 om 2,5 minuut en laat hem dan nog 3 minuten rusten in wat folie.

• Voeg dan wat peper, zout, paprikapoeder en Italiaanse kruiden toe en schep de pistache pesto erbij. Roer heel goed door elkaar.

• Voeg de strooikaas als laatste toe.

• Snijd de brie in blokjes en de biefstuk in reepjes. Schep de risotto op je bord en garneer met de brie, biefstuk en wat pecannoten.

Bekijk ook deze recepten

Gluten- en lactosevrij bananenbrood
Gevulde paprika’s met pulled mushroom
Moederdagontbijt- pancake plateau met fruit, granola en bastogne crumble
Spinazie omelet met warmgerookte zalm
Cookies