Omdat Danerolles alweer 50 jaar bestaat, wilde ik een feestelijk recept maken met mijn favoriete ingrediënten.
Hetgeen waar ik zó van houd en waar je mij echt voor wakker mag maken, is pistache. Pistachenootjes, pistache ijs, pistache pesto en pistache crème: I love it en daarom werd het dus een combinatie van het deeg van Danerolles met pistache! 👌🏼
Toen ik aan de slag ging met Danerolles Cinnamon Swirls deeg, wist ik gelijk dat ik die ging combineren met pistache crème. Dat het een goed idee was, wist ik al gelijk, maar de uitwerking was ook echt fantastisch. Ik heb mezelf kunnen inhouden en het is gelukt om ze niet allemaal in één keer op te eten. 😊😅
12 rolls
Duur: 35 minuten
Pistache cinnamonnrolls
Ingrediënten
• 1x Danerolles Cinnamon Swirls deeg
• 3 grote eetlepels pistache crème/pasta
• Snuf koek- en speculaaskruiden
• 75 gram pistachenootjes gepeld en ongezouten
• 1 ei
Voor de topping:
• 5 grote eetlepels poedersuiker
• 2,5 eetlepel water
• 1 theelepel pistache crème/pasta
• 1 eetlepel pistachenootjes gepeld en ongezouten
Bereiding
• Leg wat bakpapier op je keukenblad, of strooi er wat bloem over, zodat het deeg niet blijft plakken.
• Rol het deeg uit en smeer in met pistache crème/pasta. Strooi wat koek- en speculaaskruiden over het deeg.
• Snijd de pistachenootjes helemaal fijn en verdeel over het deeg. Rol het deeg voorzichtig op.
• Verwarm de oven voor op 200 graden of hetelucht 180 graden.
• Snijd het deeg in 12 stukjes en zet rechtop in een ovenschaal met bakpapier.
• Kluts het ei en smeer de rolletjes hier mee in. Zet 12 tot 15 minuten in de oven.
• Meng de poedersuiker met het water en de pistache crème/pasta en schenk het glazuur over de rolletjes.
• Garneer met fijngesneden pistachenootjes.