Pistache cheesecake

8 juli 2024

Pistache cheesecake

I love pistache en alles wat daarmee te maken heeft. Dat pistache virus is zomaar op mij gegooid.

Mijn hele TikTok en Instagram staat er vol mee. Niet dat ik dat erg vind, maar ik krijg er wel enorm veel honger van net voordat ik ga slapen, of als ik juist net wakker ben…

Deze taart maakte ik voor een etentje met vriendinnen en dan ben ik altijd benieuwd of ‘ie in de smaak valt. De reactie van hun was geweldig en zelf was ik op dat moment ook zó blij, want deze taart is geweldig!!!!

Niet alleen ik, maar de rest sneed ook nog een klein puntje extra af. Eigenlijk wilde ik die hele taart opeten… 😅

12 personen

Duur: 30 minuten + 1 nacht

Pistache cheesecake

Ingrediënten

Voor de bodem:

250 gram Lotus Biscoff koekjes

85 gram boter

Voor de vulling:

600 gram philadelphia roomkaas

250 gr mascarpone

150 gr kristalsuiker

2 theelepels vanille aroma

180 gram pistache pasta/crème

100 ml slagroom

4 blaadjes gelatine

Voor de topping:

50 gram witte chocolade

150 ml slagroom

Handje pistachenootjes gepeld en ongezouten

100 gram pistache pasta/crème

Bakje frambozen

1 blaadje gelatine

Bereiding

Maak de koekjes voor de bodem fijn en laat de boter smelten. Meng dit goed samen en schep in een taartvorm bedekt met bakpapier.

Meng voor de vulling de roomkaas met de mascarpone en voeg dan de kristalsuiker, vanille aroma en pistache pasta/crème toe.

Laat in een kommetje met koud water de gelatine zacht worden.

Maak 100 ml slagroom warm in een pannetje (dit gaat heel snel), knijp de gelatine uit boven de wasbak en voeg toe aan de slagroom. Roer even goed door en schep dit bij de room. Roer opnieuw heel goed. Schep de room in de taartvorm en zet de cheesecake nu voor zo’n 3-4 uur in de koelkast.

Maak opnieuw een bakje met koud water en laat 1 blaadje gelatine weken.

Maak nu 150 ml slagroom met 100 gram pistache crème warm in een pannetje. Roer heel goed door elkaar en laat dan 50 gram witte chocolade smelten.

Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de room. Roer alles heel goed door elkaar en schenk alles over de taart. Zet de taart voor 1 nacht in de koelkast.

Snijd de pistachenootjes heel fijn en verdeel over de rand van de taart. Eindig met wat frambozen.

Bekijk ook deze recepten

Avocado toast met opgeklopte geitenkaas en bacon
Truffel orzo met carpaccio
Marbella (2)
Mexicaanse taco’s
Cookies