Pennen in tomatensaus met worstjes en groente

14 oktober 2021

Pennen in tomatensaus met worstjes en groente

Dit is weer zo’n pasta die iedereen lust en waar ieder mens vrolijk van wordt (atlhans, dat denk ik). Het is er namelijk een met tomatensaus, hij is iéts pittiger en er zitten chipolata worstjes in. Iets wat ik normaal gesproken nooit in een pasta doe, maar echt heel lekker was.

De kruiden en tomatensaus zijn van di gusti delicatessen. Een winkel waar je je echt als een kind in een snoepwinkel voelt. Zij verkopen geweldige Italiaanse producten, die je het liefst allemaal mee wilt nemen! Probeer de prijswinnende limoncello eens.

1 bord pasta

Ingrediënten

• Pennenpasta (hoeveel je zelf op lust)

• 3/4 fles tomatensaus pomodoro van DiGusti

• 3 chipolata worstjes

• 3/4 aubergine

• 1/2 rode paprika

• Handje parmezaanse kaas

• 1 takje rozemarijn

• Snuf oregano

• 1 sjalot

• 1/2 teen knoflook

• 1 eetlepel spaghettata mediterranea kruiden DiGusti

• Handje rucola

Bereiding

• Kook de pasta in een pan met water en een snuf zout zoals aangegeven op de verpakking.

• Snijd de knoflook en sjalot fijn, de aubergine in plakjes en dan in tweeën en de paprika in plakjes.

• Bak de knoflook en sjalot eerst in een pan met olijfolie en voeg vervolgens de groenten toe.

• Snijd de worstjes in drieën en voeg deze nu ook toe aan de pan. Bak deze even goed aan.

• Voeg nu de eetlepel spaghettata kruiden, wat peper en zout, een grote snuf oregano kruiden en het takje rozemarijn toe aan de pan.

• Giet nu de tomatensaus pomodoro in de pan en roer alles goed door. Laat even lekker pruttelen en voeg dan de pasta er aan toe.

• Schep de pasta op je bord, leg er wat rucola en parmezaanse kaas op en enjoy!

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies