Penne alla vodka met burrata

5 februari 2022

Penne alla vodka met burrata

Er zijn af en toe recepten die je zelf uit vind blinken, die je zo snel mogelijk online wilt zetten en graag meteen deelt met de hele wereld.

Deze penne alla vodka is daar één van.

Net als de tomatenrisotto met gamba’s (ook met burrata. Toeval?😉), de spaghetti in kreeftensaus en de Italiaanse kipstoofschotel.

Dit gerecht zie ik al zó lang voorbij komen en ik wilde hem maar niet maken. Niet omdat hij er vies uit zag hoor, want het kwijl loopt uit je mond als je zo’n romige pasta als deze ziet. Het is meer het woord “vodka” waar ik de rillingen van krijg.

Vroeger dronk ik wekelijks vodka en nam ik het standaard als shotje. Nu ik dit aan het typen ben krijg ik buikpijn, kippenvel en hoofdpijn tegelijk.

Om dat dan door een pasta te doen, leek mij logisch gezien gewoon geen goed idee, want iets waar je van gruwelt, ga je niet in een pasta verwerken zou je denken.

Toch moest ik het proberen hoor, want mijn vriendin marit en ik houden van hetzelfde eten en die zegt al 1,5 jaar dat ik deze echt moet maken (net zoals ze zei dat ik greys anatomy moest gaan kijken. Iedereen die dat kijkt weer hoe dat met me afliep.. )

Ik ben zo blij dat ik hem heb geprobeerd en ik hoop dat jullie deze allemaal gaan maken! De burrata hier maakt het natuurlijk weer helemaal af.

2 personen

Ingrediënten

• Rigatoni pasta (hoeveel je zelf op lust)

• +- 70-80 ml vodka

• 2 grote theelepels oregano

• 4 grote blaadjes basilicum

• 1 rode peper

• 140 gr tomatenpuree Mutti

• 1 sjalot

• 2 teentjes knoflook

• 200 ml slagroom

• Peper en zout

• Parmezaanse kaas

• Peterselie

• 1 burrata p.p.

• 2 theelepels citroensap als hij te pittig is *

Bereiding

• Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking in een pan met water en een snuf zout. Giet deze vervolgens af.

• Snijd de knoflook, sjalot en peper (zonder zaadjes) fijn. Bak deze in een pan met olijfolie.

• Voeg na 3 minuten de tomatenpuree, vodka, basilicum, oregano en wat peper en zout toe. Roer alles goed door elkaar en bak dit even een paar minuten mee.

• Voeg nu de pasta en slagroom toe aan de pan en bak dit ook weer even mee, zodat de saus en room een beetje in de pasta trekt.

• Schep de pasta op je bord en leg de burrata in het midden. Garneer de pasta met wat gesneden peterselie, parmezaanse kaas en oregano.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies