Patatas bravas van zoete aardappel

13 september 2022

Patatas bravas van zoete aardappel

De vakantie in Spanje zit er weer op en ik ben bang dat ik mezelf heb overtroffen op gebied van eten.

Voor iedereen die ontzéttend bezorgd is en stiekem hoopt dat ik 10 kilo ben aangekomen: wij eten zoveel, maar zijn ook van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat aan het lopen en zweten. Voor mij reden genoeg om een bordje tapas extra te bestellen.

En ik zie het zo: dan moeten ze in Sevilla maar minder lekkere tapasrestaurants maken en moeten ze maar veel minder op de kaart zetten. Dan is het minder moeilijk om te kiezen en hoef je niet zoveel te bestellen haha.

Iedere dag aten wij tapas en overal bestelden wij dan ook patatas bravas. Deze zijn gemaakt van zoet aardappel, maar ik maak ze binnenkort ook van normale aardappeltjes. Allebei súper lekker en je eet er gewoon aan door.

Patatas bravas

Ingrediënten

• 1 zoete aardappel

• Tomato fritto heinz

• Siracha mayo

• 2 theelepels paprikapoeder + 1 theelepel

• 1 theelepel oregano

• 1 teen knoflook

• Japanse mayonaise

• 1 gele ui

• Scheut rode wijn

• Peper en zout

Bereiding

• Snijd de zoete aardappel in tweeën of drieën en kook deze zo’n 8 minuten in een pan met water en zout.

• Snijd deze vervolgens in stukjes en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Strooi hier peper, zout en paprikapoeder over en schep dit met een lepel door elkaar.

• Zet de schaal voor ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Zijn ze nog niet knapperig? Zet hem dan nog 4-5 minuten op grillstand. Je ziet zelf wanneer ze klaar zijn.

• Snijd de ui en knoflook fijn en bak deze in een pan met olijfolie.

• Voeg de gezeefde tomaten, oregano, 1 theelepel paprikapoeder en rode wijn toe en bak even lekker mee.

• Schep de zoete aardappel op een bordje/pannetje en schep de saus er rijkelijk over. Garneer alles met Japanse mayonaise.

Bekijk ook deze recepten

Gnocchi carbonara
Pistache tiramisu
Caesar poké bowl
Bagel beenham en bagel kipham
Cookies