Patatje curry

9 januari 2023

Patatje curry

Na deze curry ben ik helemaal om en wil ik dit iedere week in m’n menu hebben. Ik wist wat ik wilde maken, maar nog niet hoe dat uit zou pakken. Perfect dus!

Mijn patatje stoofvlees was vorige keer een schot in de roos, dus daar wilde ik iets nieuws mee maken. Die zelfgemaakte patat vinden wij allemaal zó lekker, dus het werd een patatje curry.

Zonder geproefd te hebben, zette ik deze op tafel en wow: wat was ie lekker. Een beetje pittig, maar niet te. En alle smaken kloppen gewoon.

3 personen

Ingrediënten

• +- 5 aardappels

• 2 eetlepels rode curry pasta Koh Thai

• 2 bij 2 cm gember

• 2 teentjes knoflook

• 1 gele ui

• 1 rode paprika

• 1 prei

• 2 theelepels paprikapoeder

• Snuf chilipoeder

• Peper en zout

• 250 ml kokosmelk

• 150 ml kookroom

• 150 ml water (of klein scheutje)

• 500 gr kipfilet

• 1 eetlepel curry madras kruiden Jonnie Boer (AH)

• Handje cashewnoten

• Bosui

• Eventueel koriander

Deze curry kan natuurlijk ook met rijst gegeten worden.

Bereiding

• Bestrooi de kip met peper en zout. Laat een grote klont boter smelten in een pan en bak de kipfilets hier om en om in, zodat alle kanten zijn dichtgeschroeid. Hou ze vervolgens apart.

• Snijd de knoflook, ui en gember fijn. Bak deze in diezelfde pan.

• Snijd de paprika in reepjes en de prei in ringen. Bak deze ook mee in de pan.

• Voeg na een paar minuten de curry pasta, kookroom, de kokosmelk en het water toe aan de pan en roer goed door.

• Voeg de paprikapoeder, curry madras kruiden, chilipoeder en wat peper en zout toe aan de pan en roer goed door elkaar.

• Maak je dit in de slowcooker? Schenk alles dan daarin over en voeg de kip toe. Laat alles zo’n 5 uur pruttelen op standje 1 (low).

• Maak je het in de pan? Laat het dan op laag/middelhoog vuur 5 uur pruttelen.

Voor de patat:

• Schil de aardappelen. Snijd deze in tweeën of drieën en snijd dat weer in reepjes van 2 of 3. Laat deze reepjes voor ongeveer een uurtje in een pan of kom met koud water en wat zout liggen.

• Dep de reepjes droog en laat even drogen op keukenpapier.

• Laat flink wat olie warm worden in een grote pan en frituur de patat hier zo’n 5-7 minuutjes. Haal ze er vervolgens uit en leg ze op bakpapier. Dep weer even een beetje droog.

• Voeg wat extra olijfolie toe aan de pan en frituur na ongeveer 10-15 minuten de patat opnieuw. Doe dit, totdat ze lekker krokant en knapperig beginnen te worden. Dit kan wel even duren, dus heb geduld.

• Schep de patat op je bord en schep de curry daarover. Voeg wat fijngesneden bosui, cashewnoten en eventueel wat koriander toe.

Bekijk ook deze recepten

Pistache tiramisu
Caesar poké bowl
Bagel beenham en bagel kipham
Gorgonzola ravioli
Cookies