Patatas bravas met pikante tomatensaus en aioli

30 mei 2025

Patatas bravas met pikante tomatensaus en aioli

Bij het proeven van deze patatas bravas waan je je écht even in Spanje. Het enige wat nog mist, is een kan sangria en de Spaanse zon. Die denken we er maar bij…

Mij maak je echt enorm blij met de Italiaanse, Aziatische en Franse keuken, maar de Spaanse is óók goed hoor!!!!

Patatas bravas, albondigas, gamba pil pil, pincho’s, meloen met ham, kroketjes en gefrituurde inktvisringen: mij mag je er áltijd voor wakker maken!

Deze patatas bravas zijn heel makkelijk te maken en geloof mij: ze zijn echt heel heel heel heel lekker. Het bord was veel te snel leeg…

2 personen

Duur: 45 minuten

Patatas bravas met pikante tomatensaus en aioli

Ingrediënten

  • 6 vastkokende aardappelen
  • Snuf zout
  • Scheut olijfolie
  • 300 ml gezeefde tomaten (Heinz)
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • Snufje cayennepeper (naar smaak)
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 100 ml water
  • Peper en zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gele ui
  • 2 eetlepels aioli
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt

Bereiding

  • Snijd de aardappelen in blokjes en kook deze in een pan met water en een snuf zout. Kook ze zo’n 8 minuten en giet dan af.
  • Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier of de plaat van een airfryer. Strooi er wat zout over en besprenkel met olijfolie.
  • Verwarm ze zo’n 15-17 minuten op 180 graden in de airfryer OF zo’n 15-20 minuten op 180 graden in de oven (of totdat ze bruin kleuren).
  • Snijd de knoflook en ui fijn. Bak in een pan met olijfolie. Voeg hier na 3 minuten de gezeefde tomaten, paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout aan toe.
  • Verkruimel het bouillonblokje over de pan met saus en schenk het water erbij. Laat alles zo’n 8 minuten pruttelen. Schenk alles nu in een foodprocessor of blender en maal helemaal fijn.
  • Meng de aioli met yoghurt in een kommetje.
  • Verdeel de aardappeltjes over een bord of schaal en schenk hier de tomatensaus over. Verdeel daarover de aioli.

Bekijk ook deze recepten

Restaurant Het Hoge Duin (+hotel)
Uitsmijter
Wasabicracker met avocado smash en biefstukreepjes
Pasta pesto ovenschotel
Cookies