Pastasalade met truffel, prosciuttoham en burrata

11 juni 2025

Pastasalade met truffel, prosciuttoham en burrata

Deze combinatie is tóp!!!

Ik hou zelf van truffel, maar niet te vaak en ook niet te veel. Af en toe een truffelpasta om te delen vind ik genoeg. Toen ik deze net had gemaakt, wilde ik niet meer stoppen met eten. De smaak was niet té en alles klopte.

Voor het warme weer zijn pastasalades echt ideaal. Het liefst eet ik er iedere dag een. Ten eerste omdat ik enorm van pasta hou en ten tweede omdat het fris en makkelijk is. 

Mocht je deze pastasalade nog meer truffelsmaak willen geven, gebruik dan truffelburrata, of voeg nog wat extra tapenade toe. 

2 personen

Duur: 40 minuten

Pastasalade met truffel, prosciuttoham en burrata

Ingrediënten

  • 250 gram vlinderpasta
  • 80 gram prosciuttoham
  • Peper en zout
  • Handje rucola
  • 10 cherrytomaatjes
  • 8 kastanjechampignons
  • 1 briochebroodje of 2 plakjes briochebrood
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 stracciatella burrata
  • 80 gram truffeltapenade

Bereiding

  • Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Spoel vervolgens af met koud water.
  • Snijd het briochebrood in blokjes en bak dese krokant in een pan met wat olijfolie. Let op, want de broodjes kunnen snel verbranden. Je kan deze ook 10 minuten op 180 graden verwarmen in de oven.
  • Snijd de champignons in plakjes en bak in een pan met olijfolie. Voeg ook de ketjap manis toe en bak even mee.
  • Snijd de tomaatjes fijn en meng deze samen met de champignons met de pasta. 
  • Strooi peper en zout over de pasta, voeg de truffeltapenade toe, roer door elkaar en voeg dan de rucola toe. Meng alles goed met een lepel of spatel.
  • Schep de pastasalade op je bord of in een kom en garneer met de brioche croutons, plakjes prosciuttoham en burrata.

Bekijk ook deze recepten

Restaurant Het Hoge Duin (+hotel)
Uitsmijter
Wasabicracker met avocado smash en biefstukreepjes
Pasta pesto ovenschotel
Cookies