Pastasalade met rode pesto, kip, gefrituurde courgette en serranoham

10 mei 2024

Pastasalade met rode pesto, kip, gefrituurde courgette en serranoham

In de zomer van 2023 maakte ik een pastasalade met kip en mangosalsa en deze werd echt massaal opgeslagen en gemaakt en ik kreeg er iedere dag berichtjes over. Toen m’n site er een paar uur uit lag, wilde ook echt iédereen alleen dat recept van mij hebben haha.

Ik maak vaker pastasalades, maar van sommige weet je gewoon dat ze vaak nagemaakt gaan worden. Dat is met deze weer het geval. Niet alleen omdat ‘ie er (mag ik dat zelf zeggen?) geweldig uitziet, maar ook omdat deze ingrediënten het goed doen bij heel veel mensen!

Een pastasalade is altijd goed. ‘S middags, ‘ s avonds, of bij de BBQ…

2 personen

Duur: 30 minuten

Pastasalade met rode pesto, kip, gefrituurde courgette en seranoham

Ingrediënten

• 250 gram vlinderpasta

• 2 handjes (100-120 gram) romaine sla

• 200 gram kipfilet

• 80 gram serranoham

• 1/2 courgette

• 3 eetlepels ketjap manis

• Peper en zout

• Handje cashewnoten

• 8 cherrytomaatjes

Voor de rode pesto:

• +- 180 gram zongedroogde tomaten op oliebasis

• 5 eetlepels olie uit het potje van de zongedroogde tomaten

• 3 eetlepels strooikaas

• 1 teen knoflook

• 5 grote blaadjes basilicum

• Peper en zout

• 2 grote eetlepels olijfolie

• 3 eetlepels pijnboompitjes

• 1 theelepel paprikapoeder

Bereiding

• Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking in een pan met water en een snuf zout. Spoel daarna af met koud water.

• Voeg alle ingrediënten voor de pesto samen in een foodprocessor of blender. Blend totdat er een pesto ontstaat. Is het mengsel iets te hard? Voeg dan nog 1 eetlepel olijfolie toe.

• Snijd de kip in reepjes en bak met peper en zout in een pan met olijfolie. Voeg na 3-4 minuten de ketjap manis en cashewnoten toe en bak nog even goed mee.

• Snijd de courgette in hele dunne plakjes. Maak in een andere pan een laagje van olijfolie (of zonnebloemolie) en frituur de plakjes courgette hier om en om in.

• Meng de pasta met de rode pesto en voeg hier vervolgens de sla aan toe. Meng met een lepel.

• Snijd de tomaatjes in plakjes. Voeg een deel van de tomaatjes, courgette, kip en cashewnoten toe aan de salade en meng met een lepel. Schep de salade nu op je bord.

• Garneer de salade met de overige stukjes kip, courgette en tomaat, maar ook met plakjes serranoham. Je zou eventueel nog wat kaas over de salade kunnen strooien.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies