Een heerlijk recept om tijdens een mooie, zomerse dag je vingers bij af te likken.
Ik ben echt gek op pastasalades en eet ze het liefst de hele zomer door. Je kan er ontelbaar veel variaties op bedenken en je kan er heel veel groenten in (ver)stoppen. Perfect, toch?
Er staan er al veel op mijn website, maar dit is er weer één die heel snel klaar is en super smaakvol. Dat komt mede door de zongedroogde tomaatjes én de frisse, zomerse Citrus Limoenblad Maanzaad dressing van Remia. Je kan er natuurlijk zoveel van toevoegen als je zelf lust! 😉
Voordat iedereen het gaat vragen: deze nieuwe Botanical dressing van Remia is te koop in alle Jumbo filialen in Nederland!
1 grote pastasalade
Duur: 40 minuten
Pastasalade met kipflakes en zongedroogde tomaten
Ingrediënten
- 250 gram pasta wokkels
- +- 3 eetlepels Citrus Limoenblad Maanzaad dressing Remia (of meer naar wens)
- +- 100 gram zongedroogde tomaten (julienne)
- 2 eetlepels olie uit het potje zongedroogde tomaten
- Peper en zout
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 theelepel paprikapoeder
- Handje rucola
- 1/2 avocado
- 150 gram AH scharrel gerookte kipfiletflakes
- Peterselie voor de garnering*
- Eetbare bloemen voor de garnering*
Bereiding
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking en spoel daarna af met koud water.
- Meng de pasta met Italiaanse kruiden, paprikapoeder, peper en zout.
- Voeg de zongedroogde tomaatjes en de olie toe en meng alles goed met een lepel.
- Voeg de rucola toe aan de pasta en voeg ook de kipflakes en fijngesneden avocado toe.
- Schep de pasta op je bord of in een diepe kom en garneer deze met de Citrus Limoenblad Maanzaad dressing van Remia, wat eetbare bloemen en fijngesneden peterselie.