De warme dagen komen er nu echt aan en dat betekent dat het tijd is voor lekkere salades.
Avonden met vrienden, lekker bbq’en of gourmetten en lange avonden waarbij je in de tuin eet, in plaats van met de kachel aan in huis. Ik wil dit het hele jaar door en de winters mogen ze van mij echt overslaan.
Ik manifesteer ook al heel lang een appartement in Spanje voor later. Ik weet zelf ook wel dat ik eerst hier een huis moet kopen etc., maar ik droom écht van een woning op een plek waar de zon altijd schijnt en waar ik naartoe kan, wanneer het hier tot juni aan het vriezen is.
Komt allemaal goed!
Deze salade is vullend en door de mango salsa wordt ie lekker fris. Love it!
2 personen
Duur: 25 minuten
Pastasalade met kip en mango salsa
Ingrediënten
- 2 grote handen vlinderpasta
- 2 grote handen botersla (andere sla kan ook)
- 200 gr kipfilet
- Peper en zout
- Theelepel paprikapoeder
- Scheut ketjap manis
- 100 gr worteljulienne
- 5 grote groene asperges
- 100 gr taugé
- 6 cherrytomaatjes
- Handje cashewnoten (+- 3 eetlepels)
Dressing:
- 2/3 bakje mangostukjes/blokjes AH
- Snuf paprikapoeder
- Snuf cayennepeper
- Snuf kurkuma
- Snuf kerriepoeder
- Peper en zout
Bereiding
- Maal alle ingrediënten voor de dressing fijn in een foodprocessor of blender, zodat er een frisse dressing ontstaat.
- Snijd de kipfilet in stukjes en bak deze met peper en zout in een pan met wat olijfolie. Voeg na 5 minuten wat ketjap toe en bak de cashewnoten mee.
- Snijd de asperges in drieën en bak deze in een aparte pan met wat olijfolie. Voeg na een paar minuten de taugé toe.
- Kook ondertussen de pasta zoals aangegeven in een pan met water en wat zout. Giet de pasta af en spoel met koud wat af. Verdeel de pasta over de schaal en meng samen met de sla.
- Snijd de tomaatjes door de helft. Voeg deze samen met de worteljulienne, asperges, taugé en kipfilet/cashewnoten toe aan de schaal.
- Schenk de dressing over de salade.