Pastasalade met kip, champignons en scrambled egg

10 januari 2024

Pastasalade met kip, champignons en scrambled egg

Een heerlijke pastasalade is altijd goed, want mensen hebben dan het idee dat zo’n bordje echt vult. Je kan sommige mensen namelijk toch nooit wijsmaken dat een goedgevulde salade ook vult. 😉

Scrambled egg eet ik echt heel vaak. Gewoon ‘s avonds na het sporten en dan niet op een broodje of cracker, maar gewoon los met wat nootjes en een beetje kipfilet. Hier in Volendam zouden wij zeggen: “un taaaartje!!”

2 personen

Duur: 30 minuten

Pastasalade met kip, champignons en scrambled egg

Ingrediënten

• 250 gr volkoren wokkelpasta

• 2 handjes veldsla

• 200 gr kipfilet

• 1 theelepel paprikapoeder

• 1 theelepel Italiaanse kruiden

• 1 theelepel kipkruiden

• Peper en zout

• 2 eieren

• Chiliolie (naar smaak)

• Handje cashewnoten

• 2 eetlepels sojasaus

• 1 eetlepel honing

• 8 champignons

Bereiding

• Snijd de kip in stukjes en de champignons in partjess. Bak in een pan met wat olijfolie.

• Voeg kipkruiden, peper en zout toe en voeg daarna de sojasaus en honing toe. Voeg later de cashewnoten toe

• Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking en spoel af.

• Meng de pasta met de sla, de helft van de kip en groenten, paprikapoeder, Italiaanse kruiden, peper, zout, een klein beetje sojsaus en een beetje chiliolie naar smaak. Let op: niet teveel. Dan wordt het te pittig.

• Kluts de eieren en laat wat boter smelten in een pan. Voeg het ei toe en roer door elkaar op middelhoog vuur. Strooi als laatste wat peper en zout erover..

• Schep de pasta op je bord en garneer met de kip, groenten en je scrambled egg.

Bekijk ook deze recepten

Warme geitenkaas pastasalade met zoete aardappel
Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Granada
Cookies