Oh wat was dit weer een feestje!
Ik hou heel erg van surimi crab/crabchunks. Jarenlang heb ik in een viswinkel gewerkt en daar verkochten wij ‘nep’ crab, of pasta’s en salades waarin dat verwerkt zat. Als ik zo’n salade maakte, at ik altijd heel veel van die crabchunks op en als een pasta in de toonbank stond, pakte ik af en toe een vorkje om een crabchunk met saus te eten. Heerlijk!
Er zijn ook veel mensen die het echt heel vies vinden. Die vinden het nergens naar smaken haha. Dat kan natuurlijk, maar dan is deze salade niet voor jou geschikt!
Wat ik ook prettig vind, is dat deze pastasalade heel fris is. Perfect voor een warme zomerdag.
2 personen
Duur: 35 minuten
Pastasalade met crab
Ingrediënten
- 300 gram orecchiette pasta
- Handje romaine sla
- 250 gram crabchunks
- 10 takjes bieslook
- Peper en zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- 10 cherrytomaatjes
- 3 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels cocktailsaus
- 1 citroen
- 1 appel
Bereiding
- Kook de pasta met een snuf zout in een pan met water. Kook deze zolang als aangegeven op de verpakking en spoel daarna af met koud water.
- Snijd 2/3 van de crab fijn en meng samen met de sla met de pasta.
- Voeg peper, zout, paprikapoeder, fijngesneden bieslook, mayonaise en cocktailsaus toe aan de pasta. Meng heel goed.
- Snijd de tomaatjes door de helft, schil de appel en snijd die in kleine blokjes (voeg toe) en knijp een halve citroen uit boven de pasta. Meng alles heel goed.
- Garneer de pasta met wat overgebleven stukjes crab, tomaatjes en schijfjes citroen.