Pasta stroganoff

29 juni 2021

Pasta stroganoff

Pasta stroganoff is toch wel een van de vele pasta’s die je vaak voorbij ziet komen of waar je veel van hoort. Veel mensen (waaronder ikzelf eerst ook) denken dat dit een hele lastige pasta is om te maken, maar niets is minder waar. Dit recept staat binnen no time op tafel, is super lekker en dat wil je. Wanneer je geen biefstuk fan bent, kun je dat vervangen voor kip.

  • 4 personen

Ingrediënten

  • Tagiatelle 
  • 1,5 eetlepel tomatenpuree
  • 1/2 flesje kookroom
  • 1,5 eetlepel maizena
  • 1 blokje runderbouillon
  • 100 ml water
  • 2 rode paprika’s
  • 1 courgette
  • 1 gele ui
  • 2 tenen knoflook
  • Peterselie
  • 3 takjes tijm
  • 1 eetlepel worchestersaus
  • 1 bakje kastanje champignons
  • 1,5 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 biefstukje p.p. *1 kipfilet p.p. * 

Bereiding

  • Snijd de knoflook en ui fijn, de champignons en courgette in partjes van 4 en de paprika in reepjes.

  • Breng 100 ml water met het bouillonblokje aan de kook en zet vervolgens op laag vuur.

  • Bestrooi de biefstuk met peper en zout en bak deze in een pan met een grote klont boter. Ik bakte hem 2 om 2 minuten voor rosé. Haal de biefstuk uit de pan en wikkel deze in alumuniumfolie.

  • Bak in hetzelfde vet de ui en knoflook. Voeg hier de champignons, courgette en paprika aan toe en bak dit even aan. 

  • Schep hier de tomatenpuree bij en strooi de paprikapoeder, oregano en 3 takjes tijm erdoor. Roer alles goed door. 

  • Blus alles af met de kookroom en bouillon en giet er de worcestershiresaus bij. 

  • Maak een mengsel van de maizena en een klein beetje water en giet dit erbij. Roer alles weer goed door.

  • Laat alles nu nog zo’n 7 minuutjes rustig stoven met de deksel op de pan. 

  • Schep de pasta op je bord, snijd de biefstuk in reepjes en leg deze erop. Garneer het met nog wat peterselie en genieten maar!

Bekijk ook deze recepten

Pesto pulled chicken nachos
Wentelteefjes
Burrata board met gekarameliseerde druiven
Salmon melt bagel
Cookies