Pasta met romige spinaziesaus en zalmfilet

4 februari 2022

Pasta met romige spinaziesaus en zalmfilet

Een lekkere pasta die ook nog eens gezond is en vol gezonde vetten en vitamines zit.

Dat is toch de droom van ieder mens? Veel van jullie denken misschien dat dat bijna onmogelijk is, want een gezonde pasta maken, oké, maar dat ‘ie dan ook nog eens lekker is…

Het is mij gelukt!

Ik maakte deze pasta in een romige spinaziesaus.

Maar net zoals de bloemkool in bloemkoolrijst en broccoli in broccolirijst, proef je echt niet dat je zoveel spinazie aan het eten bent. En wat denk je. Dat doe je dus wel! De zalm maakt het nog iets gezonder en de verschillende kruiden geven weer wat extra smaak.. Win win win win winsituatie. 🎉

Eerlijk gezegd ben ik benieuwd of jullie deze net zo lekker vonden als ik.

In geval van ja, komen er binnenkort misschien wel meer gezonde pasta’s op.

1 bord

Ingrediënten

• +- 150 gr spinazie

• 2 takjes Rozemarijn

• 2 takjes Tijm

• Peper en zout

• 3 theelepels citroensap

• 150 ml Kookroom light

• Macaroni volkoren (hoeveel je zelf op lust)

• 1 rode ui

• 1 teen knoflook

• Grote snuf cayennepeper

• Snuf chilipoeder

• 8 tot 10 cherrytomaatjes of honingtomaatjes p.p.

• +- 150 gr zalmfilet p.p

Bereiding

• Kook de macaroni zoals aangegeven op de verpakking in een pan met water en een snuf zout.

• Bestrooi de zalmfilet met peper en zout en bak deze om en om zo’n 4 om 4 minuten aan iedere kant in een pan met olijfolie.

• Doe de spinazie (per deel. Kan er niet allemaal tegelijk in), kookroom, peper en zout, cayennepeper, chilipoeder, rozemarijn, tijm, citroensap, fijn gesneden knoflook en één helft van de gesneden rode ui in een foodprocessor of blender. Maal dit, totdat er een gladde saus ontstaat. Is hij nog te dik? Voeg dan een klein beetje water toe.

• Leg de tomaatjes op een ovenschaal met bakpapier en bak deze in de oven zo’n 10 minuten op 200 graden. Je ziet zelf wanneer ze poffen en klaar zijn.

• Bak de rest van de ui in een andere pan met olijfolie.

• Voeg de macaroni toe aan de pan en voeg daar de spinaziesaus aan toe. Blijf dit door elkaar roeren, zodat de saus in de pasta gaat zitten.

• Proef tussendoor of de pasta goed van smaak is, voeg anders nog wat kruiden toe.

• Schep de pasta op je bord. Leg de zamfilet en tomaatjes erop en roer dit vervolgens allemaal door elkaar. Een smaakexplosie!

Bekijk ook deze recepten

Langoustine pasta met kreeftensaus
Rood wit blauw slof
Crispy chicken salade met honing mosterd dressing
Eiwitrijke broodjes met zalm
Cookies