Pasta met kalfsvlees en saus van zongedroogde tomaten

31 oktober 2022

Pasta met kalfsvlees en saus van zongedroogde tomaten

Het weekend is gewoon alweer voorbij en daarom beginnen we de week weer vrolijk en met een heerlijke pasta.

Dit recept is weer in de slowcooker gemaakt, maar kan natuurlijk ook gewoon in de pan. Ik vind die slowcooker dus echt een uitvinding!!

Ik ben echt een pasta mens en denk dat ik prima in Italië verder zou kunnen leven. Beginnen met een koffie en croissant, ‘s middags aperitivo en ‘s avonds pasta. Gewoon ergens in Rome ofzo…… (ik hoor mn vriendinnen nu denken; hier héb je dr weer met dr Rome…..)

Deze saus hoéft niet per se met pasta! Je kunt er ook aardappelpuree of rijst bij eten.

2-3 personen

Ingrediënten

• Orrechiette pasta (andere pasta kan ook)

• 2 teentjes knoflook

• 1 gele ui

• 3/4 potje zongedroogde tomaten

• 1 theelepel oregano

• 2 theelepels paprikapoeder

• 3 takjes tijm (blaadjes ervan)

• Peper en zout

• 1 eetlepel bloem

• 250 ml witte wijn

• 1 laurierblad

• 200 ml kalfsfond

• 350-400 gr kalfsvlees

• 200 ml kookroom

• 10 cherrytomaatjes

• Grote klont boter

• Peterselie

• Allesbinder/bloem *

Bereiding

• Snijd de ui en knoflook fijn en het kalfsvlees in blokjes.

• Laat flink wat boter smelten in een grote pan en bak hier het kalfsvlees in met wat peper en zout. Bak dit om en om, zodat het vlees aan alle kanten dichtgeschroeid is. Leg het vlees vervolgens apart in een bakje.

• Voeg de knoflook en ui nu toe aan die pan en bak even kort. Voeg de bloem hier aan toe en blijf nu doorroeren. Doe dit zo’n 2 minuten.

• Snijd de cherrytomaatjes door de helft en voeg deze met de zongedroogde tomaatjes (+ wat olie ervan) toe aan de pan.

• Schenk de wijn en het kalfsfond erbij en roer goed door.

• Voeg de paprikapoeder, oregano, tijm, het laurierblad en wat peper en zout toe aan de pan. Schenk de kookroom er ook bij en roer alles goed door.

• Voeg het kalfsvlees toe en laat dit allemaal op middelhoog vuur pruttelen. Laat het ongeveer 4-5 uur staan en voeg daarna wat allesbinder of bloem toe als de saus te waterig is.

• Maak je het in de slowcooker? Schep alles uit de pan dan in de slowcooker, voeg het kalfsvlees toe, zet de slowcooker 4-5 uur aan en zet hem op 2. Voeg ook hierbij wat allesbinder of bloem toe, wanneer de saus te slap is.

• Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

• Voeg de pasta toe aan de pan en roer allemaal goed door, zodat de pasta en de saus binden.

• Schep de pasta op je bord en garneer met fijngehakte peterselie.

Bekijk ook deze recepten

Pistache tiramisu
Caesar poké bowl
Bagel beenham en bagel kipham
Gorgonzola ravioli
Cookies