Pasta met geitenkaas en champignonroomsaus

29 juli 2021

Pasta met geitenkaas en champignonroomsaus

Deze pasta is gevuld met 2 verslavingen van mij: geitenkaas en champignons. Wanneer ik de foto zie, loopt het water zo weer opnieuw uit mijn mond. Met deze pasta kun je mensen echt blij maken.
Het is Pipe rigate (pastasoort) met champignonroomsaus en geitenkaas in bladerdeeg uit de oven.
1 persoon
Ingrediënten
  • Geitenkaas (groot rondje)
  • 1 vierkante plak bladerdeeg
  • Italiaanse kruiden
  • Pipe rigate pasta (hoeveelheid hoeveel je zelf op lust)
  • Handje walnoten
  • +- 8 grote champignons
  • 1/2 gele ui
  • 1/2 teen knoflook
  • Olijfolie
  • 1 eetlepel bloem
  • Grote scheut kookroom
  • 1 ei
  • 1 runderbouillon blokje
  • 200 ml water
  • Peterselie
Bereiding
  • Kook de pasta zoals op de verpakking aangegeven.
  • Breng 200 ml water met het runderbouillon blokje aan de kook en zet vervolgens op laag vuur.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de champignons in plakjes of partjes en de ui en knoflook fijn.
  • Bestrooi je geitenkaas aan twee kanten met Italiaanse kruiden en leg je rondje in de midden van het bladerdeeg. Vouw je deeg om de kaas heen en snijd aan de bovenkant hele kleine sneetjes in het deeg. Bestrijk dit met een geklutst ei.
  • Zet deze voor ongeveer 15 min in de oven. (Check of de bovenkant donker genoeg is. Zet anders de oven nog even warmer)
  • Bak de ui en knoflook in een pan met olijfolie en voeg vervolgens de champignons toe. Bak deze mee totdat ze zacht zijn.
  • Voeg een lepel bloem toe aan de pan en roer dit goed door.
  • Giet dan de bouillon en kookroom erbij en roer dit weer goed door, totdat het een wat dikkere saus begint de worden.
  • Strooi wat Italiaanse kruiden eroverheen en voeg wat kleingesneden peterselie toe.
  • Voeg nu de pasta aan de pan met saus toe en roer goed door.
  • Schep alles op je bord en leg de geitenkaas in bladerdeeg erop. Genieten maar!

Bekijk ook deze recepten

Naan met gamba’s in pittige tomatensaus en burrata
Avocadotoast met ei en sriracha (mayonaise)
Thai beef salade
Lemon meringue cheesecake
Cookies