Pasta met champignonroom/truffel saus, kip en burrata

16 mei 2022

Pasta met champignonroom/truffel saus, kip en burrata

Aantal personen: 4

Het spijt me dat ik even een paar dagen niets heb geplaatst op mijn blog, maar dat komt omdat ik een heerlijk weekend in Londen was met vriendinnen.

In plaats van bezig zijn met foodplaces, hield ik me deze dagen vooral bezig met alle geweldige restaurants die wij na elkaar bezochten. We hebben weer 0 tegenvallers gehad, dus i’m happy (en 2 kilo zwaarder).

De vorige maand was bij café de dijk in Volendam mijn champignonroom/truffel pasta met kip en burrata te proeven en daar kreeg ik echt ontzéttend goede reacties op. Voor mij totaal begrijpelijk, want zelf vond ik het ook één van de lekkerste pasta’s die ik ooit gemaakt heb.

Ondertussen kun je bij de dijk genieten van mijn spaghetti met kreeftensaus, asperges en langoustines (niet te doen zo lekker!!), dus daarom kan ik nu het recept van de vorige pasta met jullie delen.

Hij is wederom simpel om te maken en laat echt de hele tafel watertanden, kwijlen en huilen van geluk.

Dat betekent maar 1 ding: maken maar!!

Ingrediëntenlijst:

• Orrechiette pasta

• 400 gr kastanje champignons

• 200 ml kookroom

• Klont boter

• Peper en zout

• 1 eetlepel bloem

• 1 blokje paddenstoelenbouillon

• 250 ml water

• 1 gele ui

• 1 teen knoflook

• Kipfilet

• Scheut ketjap manis

• 1 burrata p.p.

• 3 theelepels truffeltapenade

• Handje rucola per bord

Bereidingswijze:

  1. Kook de pasta in een grote pan met water met een snuf zout en giet deze vervolgens af.
  2. Breng een steelpannetje met 250 ml water en het bouillonblokje aan de kook. Zet het vuur vervolgens weer laag.
  3. Snijd de ui en knoflook fijn.
  4. Verwarm een klont boter in een pan en bak hier de ui en knoflook in.
  5. Snijd de champignons in plakjes en bak deze mee in de pan.
  6. Voeg wanneer de champignons zacht en goed gebakken zijn de bloem toe. Roer alles goed door elkaar.
  7. Na 2 minuten voeg je de bouillon en het kookroom toe en roer je alles weer goed door elkaar. Laat een paar minuten op middelhoog vuur staan, zodat er een iets dikkere saus ontstaat.
  8. Als de saus iets dikker wordt, schep je de truffeltapenade, wat fijngehakte peterselie en de pasta erbij en roer je alles weer goed door.
  9. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes. Bestrooi deze met peper en zout en bak ze in een pan met olijfolie en een flinke scheut ketjap manis.
  10. Schep de pasta op je bord met daarop de kipfilet, wat rucola en daarop de burrata.

Allergenenwaarschuwing

  • Melk (in kookroom en burrata)
  • Gluten (in bloem, pasta, paddenstoelenbouillon)
  • Soja (in ketjap manis)

 

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies