Pasta in tomatensaus met pulled chicken

23 mei 2022

Pasta in tomatensaus met pulled chicken

Een pasta die veel mensen vaak kiezen, standaard op de kaart staat en bijna iedereen lust, is pasta met tomatensaus.

Logisch, want het is een pasta met veel smaak (meestal), het heeft geen vreemde ingrediënten en het is makkelijk te maken.

Zelf kies ik bijna nooit een pasta met tomatensaus. Ik ga liever voor een gerecht dat ik nog niet ken of waar ik nog enthousiaster van word dan tomaat. Champignonroomsaus bijvoorbeeld. Of kreeftensaus.

Een klein beetje pit in een pasta vind ik ook altijd wel fijn. Niet te pittig natuurlijk, want dan ga ik zweten, krijg ik een loopneus en geniet ik niet eens meer van m’n gerecht.

Dit recept is eenvoudig te maken en zal bij veel van jullie in de smaak vallen. Ik ben benieuwd naar de reacties.

2 personen

Bereiding

• Penne

• 2 teentjes knoflook

• 1 gele ui

• 200 ml kookroom

• 100 ml kookvocht

• 300 ml heinz tomato frito

• 1 eetlepel tomatenpuree

• Grote snuf oregano

• Grote snuf paprikapoeder

• 150 ml witte wijn

• 3/4 rode peper

• 2 eetlepels geraspte kaaspoeder

• 1 kipfilet p.p.

• Snuf cajunkruiden

• 1 kipbouillonblokje

• 3 eetlepels ketjap manis

• 1 eetlepel ketchup

• 1 courgette

• 1/2 citroen

Bereiding

• Kook de penne zoals aangegeven op de verpakking. Giet deze vervolgens af, maar houd 4 eetlepels kookvocht apart.

• Breng een andere pan met water aan de kook, verkruimel het bouillonblokje erover en laat de kipfilet hier 15 min in koken.

• Leg de filet vervolgens op een snijplank en trek met twee vorken uit elkaar.

• Snijd de ui, knoflook en peper fijn en bak deze in een pan met olijfolie. Snijd de courgette in partjes en voeg deze ook toe aan de pan.

• Schenk de wijn bij de pan en laat even kort pruttelen.

• Voeg nu de tomato frito, tomatenpuree, paprikapoeder, het kookvocht, oregano en wat peper en zout toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.

• Schenk nu de kookroom in de pan, schep de geraspte kaas erbij en roer weer goed door. Laat alles even pruttelen.

• Bak de pulled chicken met wat peper en zout, de cajunkruiden, ketjap en ketchup nu in een pan met olijfolie.

• Snijd de citroen doormidden en knijp één helft uit over de pan met tomatensaus.

• Voeg de penne toe aan de pan en laat de saus er lekker intrekken.

• Schep de pasta op je bord met de pulled chicken erop. Garneer alles met nog wat extra geraspte kaas.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies