Pasta in tomaat mozzarella saus met zeebaars

16 april 2022

Pasta in tomaat mozzarella saus met zeebaars

Deze kleurrijke pasta is zo lekker, omdat tomaat en mozzarella gewoon een klik hebben samen.

Losse cherrytomaatjes met mini mozzarella bolletjes op een kaasplankje, grote tomaten met mozzarella, pesto en basilicum in een salade of broodje (of mijn tartaartjes), of een pasta met tomaat mozzarella saus. Het valt bij iedereen in de smaak en het klopt gewoon.

Zelf ben ik een échte burrataliefhebber en eet ik dat het liefste iedere dag, maar bij deze pasta was de mozzarella gewoon een keer van toepassing en het was heerlijk om te zien hoe de kaas wegsmolt in de saus.

Veel mensen denken dat pasta’s maken lastig is of lang duurt, maar daar klopt helemaal niks van. Weetje wat lang duurt? 2 minuten planken als je een paar weken niet hebt gesport! En wachten op de bus 312 als je na een lange dag naar huis wilt. Of nog beter: in een overvolle bus naar huis stappen en dan de hele tijd moeten staan totdat je thuis bent. Dat duurt pas lang.

Eigenlijk staat deze pasta met zeebaars en tomaat mozzarella saus zo op tafel en dat wil je, want anders ga je uit de pan eten.

2 personen

Ingrediënten

• 1 – 1,5 pak verse tagiatelle

• 390 gr Heinz tomatenblokjes naturel

• 70 gr tomatenpuree Mutti

• 1 rode peper

• 1 Galbani Mozzarella maxi

• 5 grote blaadjes basilicum

• Grote snuf oregano kruiden

• Snuf paprikapoeder

• 200 ml kookroom

• 1 gele ui

• 1 teen knoflook

• 1 courgette

• 2 handjes rucola

• 2 zeebaarsfilets

• Peterselie ter garnering

Bereiding

• Snijd de ui, knoflook en het rode pepertje (zonder zaadjes) fijn en de courgette in partjes.

• Kook de pasta in een pan met water en een snuf zout zoals aangegeven op de verpakking. Giet deze vervolgens af met koud water.

• Bak de ui, knoflook en peper in een pan met olijfolie. Voeg na 2 minuten de courgette toe en bak lekker mee.

• 3 minuten daarna mag de tomatenpuree, tomatenblokjes, oregano, paprikapoeder, basilicumblaadjes en wat peper en zout erbij. Schenk de kookroom bij de pan en laat even kort pruttelen.

• Bak ondertussen de zeebaarsfilets met wat peper en zout in een andere pan met flink wat olijfolie.

• Snijd de mozzarella in plakjes (houd 1/3 over voor de garnering) en voeg deze aan de grote pan toe. Blijf alles goed doorroeren, totdat de mozzarella helemaal gesmolten is en in de saus is getrokken.

• Schep de pasta op je bord met daarop wat rucola, de overgebleven, dunne plakjes mozzarella en de zeebaarsfilets.

Bekijk ook deze recepten

Warme geitenkaas pastasalade met zoete aardappel
Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Granada
Cookies