Pasta carbonara met miso en truffel

16 maart 2025

Pasta carbonara met miso en truffel

Éven serieus. Deze combinatie is echt niet normaal lekker!!!!

Je mag mij dit soort pasta’s iedere dag voorschotelen. Wat een smaakexplosie is dit.

Als je niet van truffel houdt, zou ik die weglaten in dit recept. Je krijgt dan een pasta carbonara met miso en ook dat is verrukkelijk!

Pasta carbonara is makkelijk om te maken, maar het kan heel snel mislukken. Als je eenmaal begrijpt hoe het moet, zal het nooit meer mislukken. 😉

2 personen

Duur: 35 minuten

Pasta carbonara met miso en truffel

Ingrediënten

  • 300 gram pasta (spaghetti of andere slierten)
  • 1,2 theelepel truffeltapenade
  • 1,5 theelepel miso pasta
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 200 gram pancetta
  • 4 eidooiers
  • Grana Padano kaas (om te raspen)
  • 200 ml kookvocht (van het pastawater)
  • 3 eetlepels vet uit de pan met pancetta
  • Peper en zout

Bereiding

  • Kluts de eidooiers in een kommetje. Rasp hier de kaas over (+- 80-100 gr) en voeg flink wat peper toe.
  • Voeg ook de miso, truffeltapenade en sojasaus toe aan de kom. Kluts met een vork goed door elkaar.
  • Kook de pasta in een pan met water en een snuf zout en bewaar het kookvocht.
  • Bak de pancetta in een pan met een klein scheutje olijfolie. Bak zo’n 7-8 minuten en schep 3 eetlepels van het vet uit de pan. Voeg dit ook toe aan de kom met eigeel en kaas.
  • Schep de pancetta nu even uit de pan.
  • Voeg de pasta toe aan die pan met het vet en voeg hier het eimengsel aan toe.
  • Schenk het kookvocht erbij en roer alles goed door elkaar.
  • Schep 3/4 van de pancetta door de pasta.
  • Schep de pasta op de borden en garneer met wat overgebleven pancetta.

Bekijk ook deze recepten

Gefrituurde asperges met prosciuttoham, burrata en pistache
Poké bowl met gepaneerde gamba’s en mango dressing
Brioche met gerookte Japanse kip
Breakfast bao buns
Cookies