Een pasta pesto met broccoli, maar je proeft de broccoli niet eens heel sterk. Op deze manier krijg je alleen wel gelijk groenten binnen. Hoe geweldig is dat? Ik vond deze echt zo lekker!!!
Vroeger wilde ik echt nooit broccoli eten, want ik vond het ZO vies. Ik moest het overigens wel gewoon eten van m’n ouders, maar dat ging niet vanzelf. Ik zat veel te lang aan tafel en het eten werd steeds kouder. Ik hoopte altijd dat als ik even van tafel zou lopen, dat m’n bord weg was.
Nu, een paar jaar later, vind ik broccoli dus echt mega lekker. Na drie weken in Bali had ik zelfs alleen maar trek in kip met broccoli. Hoe erg kan iemands smaak veranderen? 🤣
2-3 personen
Duur: 40 minuten
Pasta broccolipesto
Ingrediënten
- 300 gram rigatoni pasta
- 150 ml kookzuivel of kookroom
- 1 teen knoflook
- 1 gele ui
- 1 stronk broccoli
- Handje cashewnoten
- Peper en zout
- 1 brioche broodje
- +- 7 grote blaadjes basilicum
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 1 citroen
- 2 eetlepels strooikaas
- Takje peterselie
- Olijfolie
Bereiding
- Verkruimel een brioche broodje op een bakplaat, giet daar overheen een scheutje olijfolie en zet in de oven voor 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
- Vul 2 pannetjes met water, en doe hier de pasta en de broccoli in. Kook deze beiden tot ze gaar zijn.
- Snijd een de ui en de knoflook fijn en snijd een citroen doormidden.
- Doe de zachtgekookte broccoli samen met de basilicum, knoflook, de helft van de ui, cashewnoten, scheutje olijfolie, peper, zout, Italiaanse kruiden en strooikaas in een blender. Voeg hier ook het citroensap van een halve citroen aan toe. Blend goed door elkaar.
- Nadat de ingrediënten goed geblend zijn, voeg je nog een scheutje kookzuivel/ kookroom toe. Blend nog een keer goed door elkaar.
- Bak de andere helft van de ui in een pan met olijfolie. Voeg hier ook gelijk het broccolimengsel, de rest van de kookzuivel/ kookroom en 2 eetlepels pastawater aan toe. Meng de pasta nu door de saus heen.
- Nadat je de bakplaat met brioche uit de oven gehaald hebt, verkruimel je deze nog wat meer. Strooi dit over de pasta heen, nadat je het op een bord hebt gelegd.
- Garneer met wat peterselie.
- Bekijk hier de video!