Pasta Amatriciana

8 maart 2025

Pasta Amatriciana

Er is al zó vaak aan mij gevraagd of ik een pasta Amatriciana wilde maken. Mijn antwoord was dan meestal: ‘Ja, binnenkort even…’ Je snapt; dat is er nooit van gekomen.

Ik dacht in eerste instantie dat het een standaard en saaie pasta met tomatensaus was. Ik had mij er eerlijk gezegd ook nog nooit in verdiept.

Ik neem al mijn gedachten en woorden terug (als dat mogelijk is), want wat was dit lekker!!!!!!

Dit moet iedereen eens proberen, want iedere hap is weer genieten.

2 personen

Duur: 25 minuten

Pasta Amatrticiana

Ingrediënten

  • 25o gram Spaghetti all’uovo
  • Mespunt chilivlokken
  • 75 ml droge witte wijn
  • 1 gele ui
  • Peper
  • 400 gram Mutti gepelde tomaten
  • 1 stuk guanciale (200 gram)
  • Pecorino kaas

Bereiding

  • Snijd de guanciale in kleine blokjes en bak in een pan met een heel klein scheutje olijfolie. Bak dit zo’n 5-7 minuten.
  • Haal de stukjes uit de pan en laat het vet er wel in. Snijd een ui heel fijn en bak deze nu in diezelfde pan met een mespunt chilivlokken. Voeg ook de wijn toe.
  • Voeg vervolgens de gepelde tomaten toe en maak fijn met je spatel.
  • Voeg de stukjes guanciale opnieuw toe aan de pan en voeg wat peper toe. Roer goed door elkaar en voeg dan flink wat geraspte pecorino kaas toe (+- 100 gram).
  • Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking en voeg de spaghetti dan toe aan de pan met saus. Roer goed door elkaar en zorg ervoor dat de saus goed mengt met de pasta.
  • Schep de pasta op de borden en garneer met wat extra kaas.

Bekijk ook deze recepten

Wraps met kip ketjap, groenten en mangosalsa
Eiwitrijke dadel snack
Pasta carbonara met miso en truffel
Big Mac taco’s
Cookies