Parelcouscous met groenten en halloumi

10 mei 2023

Parelcouscous met groenten en halloumi

Iedereen vraagt mij steeds naar gezonde recepten en ik kan jullie daar eindelijk een beetje mee helpen.

Deze grote schaal parelcouscous is lekker voor ‘s avonds doordeweeks, maar ook bij een bbq bijvoorbeeld.

(Parel)couscous wordt nog niet door heel veel mensen gegeten. De meeste mensen zullen toch snel voor rijst kiezen, of iets anders dat zij goed kennen.

Deze couscous is afgetopt met halloumi en veel mensen weten niet wat dat is. Nou, dat is dus gewoon kaas, maar je moet het bakken. En wanneer je dit bakt, smelt het niet, maar wordt het juist knapperig.

2 personen

Duur: 30 minuten

Grote schaal parelcouscous

Ingrediënten

• 200 gr parelcouscous

• 1 blokje groentebouillon

• 1/2 rode ui

• 1 teen knoflook

• 1 citroen

• 1 rode paprika

• 5 plakjes halloumi

• Grote hand rucola

• Schuetje olijfolie

• Honing

• Handje pistachenoten

• 5 cherrytomaatjes

• 3 takjes tijm

• 1 eetlepel paprikapoeder

• Snuf cayennepeper

• 200 gr kikkererwten

• Peper en zout

• Eventueel wat koriander

Je kunt deze schaal altijd nog verder op smaak brengen door een saus of dressing toe te voegen.

Bereiding

• Kook de parelcouscous zoals aangegeven op de verpakking in een pan met water en een verkruimeld bouillonblokje. Giet dit vervolgens af.

• Snijd de paprika, ui en knoflook (knoflook persen is nog beter) fijn en de tomaatjes in stukjes. Voeg dit samen met de rucola toe aan de parelcouscous.

• Knijp het sap van een citroen uit boven de couscous, voeg flink wat paprikapoeder, snufje cayennepeper, peper en zout toe. Haal de blaadjes van de tijm en voeg ook deze toe aan de kom/het bord. Meng alles door elkaar met een lepel.

• Druk wat honing op gevoel over het bord en meng dit ook door de couscous.

• Dep de kikkererwten droog en bak deze in een pan met wat olijfolie en flink wat paprikapoeder, wat peper en zout. Bak deze op hoog vuur, totdat ze krokant worden en een korstje krijgen.

• Verwarm in een andere pan ook wat olie. Snijd de halloumi in plakjes en bak deze om en om, totdat ze een bruin randje krijgen, in de pan.

• Verdeel de kikkererwten en halloumi over de schaal met couscous. Garneer alles eventueel met wat koriander en met pistachenoten en voeg nog een drukje honing en misschien wat citroensap toe.

Bekijk ook deze recepten

Avocado toast met opgeklopte geitenkaas en bacon
Truffel orzo met carpaccio
Marbella (2)
Mexicaanse taco’s
Cookies