Parelcouscous groene pesto met biefstuk

3 juni 2024

Parelcouscous groene pesto met biefstuk

Dit is toch alles wat lekker is in één?

Ik eet veel te weinig parelcouscous, want ik vind het zo lekker. Het eet zo makkelijk weg. Je hebt het niet eens door, maar je eet zo een pan voor 3 personen op.

Deze parelcouscous maakte ik met pesto. Een recept met pesto doet het altijd goed en dat lusten echt heel veel mensen.

Ik ging voor de luie variant en kocht deze pesto, maar weten allemaal dat het veel lekkerder is als je die zelf maakt. Het is zó makkelijk!

2 personen

Duur: 35 minuten

Parelcouscous groene pesto met biefstuk

Ingrediënten

• 250 gram parelcouscous

• 100 gram groene pesto

• 2 kogelbiefstukjes

• Peper en zout

• 1 theelepel Italiaanse kruiden

• 2 theelepels paprikapoeder

• 10 cherrytomaatjes

• 8 groene asperges

• 150 gram kikkererwten

• 150 gram zongedroogde tomaten + 3 eetlepels olie ervan

• Koriander naar wens

Bereiding

• Bereid de parelcouscous zoals aangegeven op de verpakking.

• Dep de kikkererwten droog en bak in een pan met olijfolie. Voeg hier 1 theelepel paprikapoeder aan toe en bak krokant.

• Verwarm een klont boter in een andere pan en bak de biefstukjes hier om en om met peper en zout in. Ik bak m’n biefstuk altijd 2 om 2 minuten, maar als ‘ie wat dikker is, zou ik ‘m 2,5 om 2,5 minuut bakken. Laat dan nog even rusten in wat folie en snijd daarna in plakjes.

• Snijd de asperges in vieren en bak in een aparte pan met wat olijfolie. Voeg hier peper en zout aan toe.

• Snijd de zongedroogde tomaten fijn en de cherrytomaatjes in plakjes. Meng de parelcouscous met de pesto, de cherrytomaatjes, de zongedroogde tomaten en de olie ervan.

• Voeg 1 theelepel Italiaanse kruiden, 1 theelepel paprikapoeder, peper en zout toe aan de couscous en meng heel goed.

• Garneer de couscous met de plakjes biefstuk en eventueel wat koriander.

Bekijk ook deze recepten

Langoustine pasta met kreeftensaus
Rood wit blauw slof
Crispy chicken salade met honing mosterd dressing
Eiwitrijke broodjes met zalm
Cookies