Daar ben ik weer met een heerlijke dip. Dit keer een paprika/feta dip.
Ik hou zo mega veel van paprika. Eigenlijk eet ik dit het liefst iedere dag en verwerk ik dit het liefst in ieder gerecht, maar er zijn natuurlijk altijd mensen die er niet van houden.
Wat ik ook heerlijk vind, is rauwe paprika met hummus, of een andere lekkere dip. Dit maakt een hapjesplank helemaal af. Zo heb je naast 900 blokjes kaas ook nog wat groenten. 😉
Deze dip kun je heel makkelijk vooraf maken en je kunt hem serveren op een borrelplank, maar ook gewoon met wat broodjes of toast op een verjaardag.
+- 6 personen
Duur: 30 minuten
Paprika/feta dip
Ingrediënten
• 2 rode puntpaprika’s
• 200 gr feta kaas
• Handje cashewnoten
• Snuf cayennepeper
• 2 takjes tijm
• 1 theelepel italiaanse kruiden
• 2 theelepels paprikapoeder
• 2 teentjes knoflook
• Peper en zout
• 7 blaadjes basilicum
• 2 eetlepels olijfolie
• KleÃn scheutje water
Bereiding
• Snijd de paprika in plakjes en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Strooi er peper, zout en paprikapoeder over. Besprenkel met olijfolie.
• Haal het velletje van de teentjes knoflook en wikkel ze in aluminiumfolie. Leg deze tussen de paprika. Zet de ovenschaal/bakplaat voor ongeveer 20 minuten op 180 graden in de oven.
• Meng vervolgens de paprika, knoflook en de rest van alle ingrediënten in een foodprocessor of blender. Proef zelf of de dip goed op smaak is, want anders kun je zelf nog iets toevoegen.
• Schep de dip in een kommetje en garneer met wat overgebleven feta, basilicum en eventueel wat citroenrasp.