Op het moment dat ik de pasta door de pan roerde en mn neus er bijna in duwde, dacht ik al “dit wordt zo geweldig”.
Na het maken van de foto en de eerste (te) grote hap in m’n mond ging er door m’n hoofd “op je hoogtepunt moet je stoppen”.
Kijk, nou stop ik natuurlijk niet, want ik vind dit véél te leuk allemaal, maar toch..
Vanaf jongs af aan bestel ik al pekingeend bij de Chinees. Ik vind dit zó lekker en kan er ook echt zo van genieten. Zelf gebruik ik het niet veel in mijn recepten, maar na mijn citytrip naar New York ging ik daar even over nadenken. Ik bestelde een pasta met ragu van eend en op dat moment was ik echt het gelukkigste mens op aarde, want ik had de beste pasta ever, was in New York met @caritol en het was 28 graden. Alles wat ik geweldig vind in dit leven.
Zelf moest ik natuurlijk zoiets namaken, maar ik maakte nooit eerder een ragu. Vorige week maakte ik er één die zo’n 6 uur heeft opgestaan. Deze was zó goed gelukt, dus daarom wist ik nu dat ik het kon en het geduld er voor had.
Dus bij deze: papardelle met ragu van eend!
Dit recept kan ook in de slowcooker gemaakt worden!!
2 personen
Ingrediënten
• Papardelle
• 1 eendenborstfilet
• 1 blokje runderbouillon
• 500 ml water
• 1 teen knoflook
• 1 gele ui
• 2 takjes rozemarijn
• 2 takjes tijm
• Grote snuf paprikapoeder
• 6 eetlepels ketjap manis
• 4 eetlepels ketchup
• 1 eetlepel bruine suiker
• 200 ml rode wijn
• 1 rode paprika
• 1 bakje kastanjechampignons
• Peterselie
• Geraspte kaaspoeder
Bereiding
• Snijd een ruitjesvorm in de vetkant van de eendenborst en bestrooi deze met peper en zout.
• Let op dat je dit niet te diep doet.
• Verwarm een pan en bak de eendenborst (zonder boter of olie) op de vetkant zo’n 4 minuten op hoog vuur. Draai hem nog 2 minuten om. Houd de eendenborst nu apart op een bordje.
• Breng een pan met 500 ml water aan de kook en verkruimel het bouillonblokje erover. Zet het vuur vervolgens zachter.
• Snijd de ui en knoflook fijn, de champignons in partjes en de paprika in kleine reepjes. Bak deze in een grote pan met olijfolie.
• Voeg vervolgens de ketjap, ketchup, bruine suiker, paprikapoeder, tijm (blaadjes), rozemarijn (blaadjes) en rode wijn toe en roer goed door elkaar.
• Schenk nu een klein deel van de bouillon erbij, voeg de eendenborst ook toe aan de pan en zet de deksel erop. Laat dit ongeveer 3 uur pruttelen op laag-middelhoog vuur. Is het te waterig? Voeg dan op het laatste wat bloem/allesbinder/maizena toe en zet het vuur iets hoger.
• Maak je dit in de slowcooker? Schenk dan alles over in de slowcooker en laat hem op high zo’n 5 uur pruttelen. Is de saus te zacht? Voeg dan wat bloem of allesbinder toe.
• Schenk steeds een klein beetje bouillon toe aan de pan. In de slowcooker voeg je in 1 keee het water toe!
• Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de papardelle hierin zoals aangegeven op de verpakking. Giet deze af met koud water.
• Trek na ongeveer 3 uur de eendenborst in de pan uit elkaar met twee vorken. Roer alles dan goed door elkaar en voeg de pasta toe aan de pan.
• Schep de pasta op je bord en strooi er wat kaas over. Garneer alles met wat fijngehakte peterselie.