Hier heb ik weer een te te te lekker recept voor een pantosti. Als het allemaal gezond zou zijn en als je er een strak lichaam van zou krijgen, had ik denk ik nooit meer anders gegeten.
De pantosti Margherita, gebaseerd op natuurlijk de pizza Margherita, was echt 10/10/10/10, maar deze doet oooook goed mee hoor!!!
Ik ben niet alleen een broodmonster, maar ook een kaasmonster. Vandaar dat hier ook weer een heerlijke plak Beemster op zit. Zó lekker…
1 pantosti
Duur: 20 minuten
Pantosti smashed avocado en kaas
Ingrediënten
- 1 plak Beemster Royaal kaas
- 2 plakken zuurdesem brood
- 1 rijpe avocado
- 1 theelepel citroensap
- Peper en zout
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- +- 2 eetlepels (5-6) grote zongedroogde tomaten
- 1 grote eetlepel Garlan kruiden en knoflook (of andere kruidenroomkaas)
- Snuf paprikapoeder
- Klont boter
Tip: smeer de buitenkant van het brood in met Jean Baton mayonaise voordat je ze bakt. Dan wordt het brood krokanter.
Bereiding
- Prak de avocado in een kom met peper, zout en citroensap.
- Snijd 2 plakken brood (ik moest ze eerst nog afbakken in de oven) en smeer 1 broodje in met Garlan kruiden en knoflook. Smeer daarop de geprakte avocado.
- Voeg wat Italiaanse kruiden en paprikapoeder toe, leg dan de zongedroogde tomaten en kaas erop en eindig met het tweede broodje.
- Laat een klont boter smelten in een pan en bak de tosti om en om krokant.