Pantosti met gehakt

27 september 2023

Pantosti met gehakt

Ik heb ooit al eens eerder een pantosti gemaakt en nu maakte ik het voor de tweede keer. Eigenlijk heb ik gewoon spijt van het feit dat ik dit nooit maak/eet, want het is zoooo lekker!!!

Deze keer maakte ik ‘m met gehakt in tomatensaus en kaas en het was fantastisch. Ik wilde zelf deze twee grote pantosti’s opeten, maar aangezien ik weet hoe enorm veel buikpijn ik daarvan krijg, heb ik het niet gedaan. Normaal zou ik dat dus wel doen en de buikpijn voor lief nemen, maar dat heb ik even te vaak gedaan.

Ik gaf mijn vader en broertje de rest van het broodje en die vonden het hééél lekker! Goed teken dus!

1-2 personen

Duur: 20 minuten

Pantosti met gehakt

Ingrediënten

  • 1 bruin vloerbrood (ik gebruikte afbak!)
  • 1 teen knoflook
  • 1 gele ui
  • 300 gr kalfsgehakt
  • 70 gr tomatenpuree
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • Snuf cayennepeper
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 100 ml water
  • 4 plakken kaas of een grote kaas om te schaven
  • 5 cherrytomaatjes

Bereiding

  • Snijd de ui en knoflook fijn. Bak deze samen met het gehakt in een pan met wat olijfolie.
  • Voeg hier peper, zout, paprikapoeder, oregano en cayennepeper aan toe. Schenk na een paar minuten bakken de ketjap erbij en voeg als laatste de tomatenpuree toe. Bak alles lekker mee.
  • Als het gehakt een beetje staat de pruttelen, voeg je wat water toe, zodat je het nog even langer kan laten pruttelen, zonder dat het aanbrandt. Laat dit allemaal zo’n 10-15 min bakken in totaal.
  • Verwarm het brood in de oven zoals aangegeven op de verpakking. Snijd vervolgens mooie plakken van het brood.
  • Pak wat plakken kaas, of haal deze met een kaasschaaf van een vers stuk kaas af (dan zijn het er 8 ongeveer).
  • Beleg 2 broodjes met wat kaas en schep daarop het gehaktmengsel.
  • Snijd de tomaatjes in plakjes en leg die op het gehakt. Leg daarop weer wat plakjes kaas en eindig weer met 2 broodjes.
  • Verwarm wat olie en een goede klont boter in een grote pan en leg de 2 tosti’s er nu in. Laat deze een paar minuten bakken en draai ze dan voorzichtig om, totdat ze krokant zijn.

Bekijk ook deze recepten

Blini warmgerookte zalm met guacamole
Runderstoof met zoete aardappel
Romige pompoenpasta met champignons en feta
Prei stamppot met pulled chicken
Cookies