Pantosti Margherita

3 mei 2025

Pantosti Margherita

Ik weet dat er veel is waar je mij ’s nachts mee wakker mag maken, maar pantosti’s staan ook wel heel hoog in dat lijstje hoor. Deze pantosti Margherita al helemaaaaaal!!!

Een pantosti is echt 100 keer lekkerder dan een tosti uit een tosti-ijzer als je het mij vraagt. Het brood wordt lekker krokant door de boter en het krijgt zo’n lekkere crunch. Love it!

Het leuke aan tosti’s is ook dat je er eindeloos mee kan variëren. Je kan kiezen voor een normale tosti met ham en kaas, maar je kan er nog zo veel meer mee doen.

Wat er wel altijd op moet, is kaas (vind ik dan). Dit keer gebruikte ik de nieuwste kaas van Beemster: Beemster Royaal. OOH wat is die lekker. Binnen 2 minuten was de tosti op, maar daarnaast heb ik het hele pakje kaas ook gelijk opgegeten hahaha. Oepssss!

Je zou deze pantosti overigens ook als hapje kunnen serveren. Maak hem en snijd hem vervolgens in kleine stukjes. Ik weet zeker dat iédereen versteld zal staan. 😉

1 pantosti 

Duur: 15 minuten

Pantosti Margherita 

Ingrediënten

  • 2 plakken vers brood (liefst zuurdesem)
  • 1 plak Beemster Royaal kaas
  • 3-4 eetelepels Grand’Italia Basilico pastasaus
  • Snuf zout
  • +- 1,2 eetlepel olijfolie
  • 1 bol mozzarella
  • +- 5 grote blaadjes basilicum
  • 2 eetlepels Jean Baton mayonaise
  • Flinke klont boter

Bereiding

  • Snijd het brood in plakken. Ik moest deze nog afbakken, dus deed dat kort in de oven, maar dat hoeft niet per sé als het vers brood is.
  • Smeer de 2 plakken brood in met de pastasaus.
  • Beleg 1 broodje vervolgens met een plak Beemster Royaal kaas, leg daarop de in plakjes gesneden mozzarella, verdeel daarover wat fijngesneden basilicum en garneer dan met wat zout en olijfolie.
  • Leg het tweede broodje (met de tomatensaus naar beneden) op de stapel.
  • Smeer het brood voorzichtig aan twee kanten in met Jean Baton mayonaise.
  • Laat een klont boter smelten en bruin worden in een pan en bak de pantosti om en om in de pan. Let op dat je het vuur niet te hoog zet, want de tosti kan snel verbranden.
  • Snijd de tosti vervolgens door de helft.

Bekijk ook deze recepten

Club sandwich pastasalade
Gele curry risotto met kip en burrata
Pita met sticky aubergine
Pantosti smashed avocado en kaas
Cookies