Pannenkoekjes met brie, vijgenjam en serranoham

11 maart 2024

Pannenkoekjes met brie, vijgenjam en serranoham

Eigenlijk wilde ik blini’s gebruiken, maar ik vind die iets te klein, dus deze pannenkoekjes waren de perfecte vervanging.

De combinatie van brie, ham en vijgenjam is heerlijk. Ik wilde iets maken voor de Paasbrunch en daarom deed ik dit allemaal op een pannenkoekje.

Dit alles staat in 15 minuten op tafel en 8 minuten van de tijd is oventijd. Dan kun je tussendoor nog even sinaasappels persen. 😉

4 personen

Duur: 15 minuten

Pannenkoekjes met brie, vijgenjam en serranoham

Ingrediënten

• 4 kant-en-klare pannenkoekjes AH (zelf maken kan ook)

• 4 theelepels vijgenjam

• 1 punt romige brie

• 8 kleine plakjes serranoham

• 4 pecannoten

• 2 takjes tijm

• Snuf paprikapoeder

Bereiding

• Snijd de brie in plakjes en beleg de pannekoekjes ermee.

• Haal de blaadjes van de tijm en verdeel deze over de brie. Strooi er wat paprikapoeder over en zet de pannenkoekjes nu voor ongeveer 7-8 minuten in de oven op 180 graden.

• Verdeel de plakjes ham vervolgens over de pannenkoekjes en schep er wat vijgenjam op. Garneer alles met een pecannoot.

Bekijk ook deze recepten

Naan met gamba’s in pittige tomatensaus en burrata
Avocadotoast met ei en sriracha (mayonaise)
Thai beef salade
Lemon meringue cheesecake
Cookies