Paddenstoelenpasta met broodkruim

18 januari 2024

Paddenstoelenpasta met broodkruim

Mensen die mij volgen, weten dat je mij in paddenstoelen(saus) kan begraven. Ik vind het zó enorm lekker en ik eet dit het liefst iedere dag.

Het fijne aan deze saus is dat het heel makkelijk te maken is. Ik ben gek op pastasauzen die lekker zijn, maar ook snel en simpel. Daar is toch iedereen naar opzoek?

Wat eigenlijk ieder gerecht lekkerder maakt, is broodkruim uit de oven. Het is een kleine extra toevoeging, maar maakt alles lekker én geeft een extra bite.

3 personen

Duur: 25 minuten

Paddenstoelenpasta met broodkruim

Ingrediënten

• 300 gr orrechiette pasta

• Peper en zout

• 8 kastanjechampignons

• 2 koningoesterzwammen (gekocht bij een toko)

• Handje Enoki paddenstoelen (gekocht bij een toko)

• 380 ml paddenstoelenfond

• 1 blokje paddenstoelenbouillon

• 200 ml droge witte wijn

• 150 ml kookroom

• 3 takjes tijm

• Grote snuf paprikapoeder

• 2 grote eetlepels bloem

• 1 teen knoflook

• 1 gele ui

• Eventueel wat bloem/maizena/allesbinder om te binden

• 2 bruine broodjes

• 3 eetlepels strooikaas

Bereiding

• Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking in een pan met water en een snuf zout.

• Verkruimel twee oude bruine broodjes (alleen de binnenkant) over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie. Zet de bakplaat voor zo’n 13-15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Verkruimel het brood daarna helemaal, zodat het heel fijn wordt.

• Snijd de knoflook en ui fijn en de kastanjechampignons in plakjes. Bak in een grote pan met olijfolie of een klont boter.

• Voeg na een paar minuten bakken wat bloem toe en roer even een paar minuten door. Schenk dan de wijn erbij en laat even pruttelen.

• Schenk nu de paddenstoelenfond erbij en voeg het bouillonblokje toe.

• Voeg peper, zout, paprikapoeder en tijm (blaadjes ervan) toe en schenk de kookroom erbij. Laat alles even pruttelen.

• Voeg nu de strooikaas toe en eventueel wat allesbinder/bloem/maizena om de saus dikker te maken.

• Voeg als laatste de pasta toe aan de pan en roer goed door elkaar.

• Bak ondertussen in een aparte pan met een klont boter de enoki paddenstoelen en koningoesterzwam (in tweeën gesneden).

• Garneer de pasta met de twee soorten paddenstoelen, het broodkruim en eventueel nog wat kaas.

Bekijk ook deze recepten

Warme geitenkaas pastasalade met zoete aardappel
Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Granada
Cookies