Eenpansgerechten zijn zó geweldig, want het eten is én binnen no time klaar én je hebt maar 1 pan om af te wassen.
Ik ben natuurlijk een paddenstoelenmens en daarom vond ik deze weer geweldig. De orzo kook je niet apart, maar tussen de paddenstoelen en het fond in. Love it!
Ik zou het begrijpen als jullie dit gerecht vandaag in 33 graden nog niet maken, maar volgende week smaakt deze natuurlijk ook gewoon goed. Kies vandaag bijvoorbeeld voor de koude pastasalades of een andere lichte lunch.
Zelf sta ik vandaag de hele middag in de keuken met hopelijk wat zonmomentjes tussendoor, zodat ik weer veel content heb en mijn vriendinnen morgen wat lekkere hapjes. Ik heb er zin in! ☀️
2 personen
Duur: 25-30 minuten
Paddenstoelenorzo met kip, champignons en geitenkaas
Ingrediënten
- 200-300 gr orzo
- 1 teen knoflook
- 1 gele ui
- 200 gr kipfilet
- 8 groene aspergetips (de kleintjes)
- 10 champignons
- 200 gr paddenstoelenmix voor pasta
- 1 pot (380 ml) paddenstoelenfond
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 3 takjes tijm
- Peper en zout
- 100 gr spinazie
- Geitenkaas
Bereiding
- Snijd de knoflook en ui fijn, de champignons/paddenstoelenmix in plakjes, de kip in stukjes en de asperges in drieën. Bak dit samen in een grote pan met olijfolie en wat peper en zout.
- Voeg de paprikapoeder, Italiaanse kruiden, peper en zout en takjes tijm toe en roer goed door elkaar.
- Voeg nu de orzo toe aan de pan, roer even kort door elkaar en schenk dan de paddenstoelenfond erbij. Zet de deksel op de pan en laat alles zo’n 10 minuten koken. Blijf erbij en let erop dat de korrel niet aan de pan blijft plakken.
- Voeg als laatste de spinazie toe aan de pan en roer door totdat deze geslonken is.
- Garneer de pasta met stukjes geitenkaas.