Paaskrans

19 maart 2024

Paaskrans

Een paasontbijt bestaat bij ieder gezin uit andere dingen. Bij ons staat er meestal versgeperste sinaasappelsap en koffie op tafel, een groot breekbrood, beleg als ham/kaas/rosbief/kipham etc., verse croissantjes, afbakbroodjes, filet americain, scrambledd egg, gekookt ei, Hollandse garnalen, paling, gerookte zalm…

Wij doen niet aan een paasbrunch, maar heel veel andere mensen wel. Dan komen de hartige gerechten op tafel. Denk aan een quiche, brioche, toetjes in glas, cava etc.

Deze paaskrans met scrambled egg en katenspek past daar ook perfect bij. Dit is zo gemaakt, maar het staat heel leuk en is lekker!

2-3 personen

Duur: 10 minuten

Paaskrans

Ingrediënten

• 2 of 3 eieren

• 2 handjes veldsla

• +- 75 gr katenspek

• 6 cherrytomaatjes

• Peper en zout

• Snuf paprikapoeder

• 8 takjes bieslook

• Joppiesaus

• Handje pistachenootjes gepeld en ongezouten

• Klont boter

Bereiding

• Leg de sla in een krans op een bord.

• Snijd de spek in stukjes en rol op. Snijd de tomaatjes door de helft. Verdeel dit over de sla.

• Kluts de eieren in een kom en verwarm een klont boter in een pan. Voeg het ei toe en roer met een rubberen spatel rustig van de ene naar de andere kant van de pan, zodat je een mooi scrambledd egg krijgt. Snijd deze vervolgens in stukjes en verdeel over de krans.

• Strooi peper, zout en paprikapoeder over de krans en voeg fijngesneden bieslook toe.

• Maak wat toefjes van de Joppiesaus en maak de krans af door fijngesneden pistachenootjes toe te voegen.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies