Paas cheesecake met vanille en oreo

30 maart 2023

Paas cheesecake met vanille en oreo

De taart die ik eigenlijk gelijk zou gaan plaatsen, maar nog steeds niet had uitgeschreven..

Hierbij presenteer ik jullie mijn Paascheesecake. Is het niet geweldig om hier de brunch of je feestje (ja, in Volendam hebben wij een feestje met Pasen) mee te beginnen? Ik weet zeker dat deze taart met vanille en oreo bij iedereen in de smaak zal vallen.

Je moet voor alle cheesecakes helaas wel wat geduld hebben, maar dat is het wel altijd waar vind ik. Als mijn cheesecake net uit de oven komt, of net in m’n taartvorm zit, hoor ik mijn vader na al die taarten nog steeds zeggen “dus hij is al klaar? Kunnen we hem al proeven?”. “Nee, morgen pas!”, is dan het antwoord.

Je kunt deze cheesecake natuurlijk zelf zo leuk maken als je wilt. Ik garneerde hem met een paashaas, surprise eieren en m&m’s, maar je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Hoe leuk is dat?

Duur: 6 uur à 1 dag

8 tot 10 personen

1 cheesecake

Ingrediënten

Bodem:

• 1 rol oreo koekjes

• 100 gr boter

Vulling:

• 1 citroen

• 6 blaadjes gelatine

• 500 gr roomkaas philadelphia

• 5 grote eetlepels witte basterdsuiker

• 250 ml slagroom

• 1 zakje Klopfix

• 350 ml vanille vla

• 2 theelepels vanille aroma

• Snuf zout

Topping:

• 1 reep melkchocolade

• 3/4 rol oreo koekjes

• 2 surprise eieren

• Paas m&m’s

• 1 chocolade paashaas

Bereiding

• Beleg een ronde bakvorm met bakpapier.

• Maal de oreo koekjes fijn in een foodprocessor.

• Smelt de boter in een pan en voeg de koekkruimels hier aan toe. Roer goed door elkaar en schep in de taartvorm. Maak de bodem glad met de achterkant van een lepel.

• Klop de slagroom met de klopfix en vanille aroma stijf.

• Voeg de philadelphia roomkaas, basterdsuiker, een snuf zout en de vanille vla toe aan de kom en roer goed door elkaar.

• Laat de gelatine blaadjes 10 minuten weken in een bakje met water.

• Knijp de citroen uit in een pannetje en verwarm dit even kort. Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg deze toe aan de pan. Roer goed door elkaar, totdat de blaadjes zijn opgelost. Voeg dit mengsel toe aan de kom met room. Roer heel goed door allemaal.

• Schep het mengsel in de taartvorm en zet deze in de koelkast. Laat deze 5 uur (liefst een hele nacht) in de koeling staan.

• Breng een pan met water aan de kook, zet er een diep bord op en laat de reep chocolade erin smelten. Schep dit over de bovenkant van de taart.

• Maal de oreo’s wederom fijn in een foodprocessor en verdeel dit rijkelijk over de gesmolten chocolade.

• Maak de taart af door er m&m’s, surprise eieren en paashazen in te steken. Je kunt hem versieren hoe je zelf wilt.

Bekijk ook deze recepten

Naan met gamba’s in pittige tomatensaus en burrata
Avocadotoast met ei en sriracha (mayonaise)
Thai beef salade
Lemon meringue cheesecake
Cookies