Ossenhaas in uienjus

10 december 2023

Ossenhaas in uienjus

OSSENHAAS IN UIENJUS

Ik heb veel te veel inspiratie voor kerst en met al mijn ideeën kan ik een jaar vullen, dus vandaar dat ik nu twee recepten op een dag deel.

Ik wilde al zo mega lang iets met uienjus maken, maar wist niet goed hoe ik dat moest aanpakken en wat ik erbij moest serveren. Ik heb het simpel gehouden, maar dit was wel ongelooflijk lekker.

De bimi heb ik gekookt en daardoor was die lekker zacht. Heerlijk ik combinatie met het vlees en de jus. Een perfect Kerstgerecht!

2 personen

Duur: 25 minuten

Ossenhaas in uienjus

Ingrediënten

• 1 of 2 ossenhaasjes

• 200 gr bimi

• 2 gele uien

• Klont boter

• Peper en zout

• 3 eetlepels bloem

• 300 ml runderfond

• 200 ml water

• 1 laurierblad

• 1 grote eetlepel bruine basterdsuiker

Bereiding

• Laat een flinke klont boter smelten en bak de ossenhaasjes met peper en zout zo’n 2,5 minuut om 2,5 minuut om en om. Haal uit de pan en laat rusten in wat folie.

• Snijd de ui in halve ringen en bak deze in diezelfde pan. Blijf roeren, totdat de uien zacht worden.

• Voeg nu wat bloem toe en roer door elkaar. Blijf 3 minuten roeren en schenk dan de runderfond en het water erbij.

• Voeg peper, zout, het laurierblad en de suiker toe en roer door elkaar. Laat even kort pruttelen.

• Haal de saus nu door en vergiet en giet alles over in een andere pan, zodat alleen de jus overblijft. De rest gooi je weg.

• Kook de bimi zoals aangegeven op de verpakking.

• Snijd de ossenhaas in plakjes en serveer deze op de bimi. Schenk de jus erover.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies