Misschien wel het makkelijkste recept ooit en niet heel onbelangrijk: deze is ook ongelooflijk lekker.
Hou je niet van truffel? Geen probleem, want je kan ook de normale carbonara variant maken, door alleen de truffeltapenade weg te laten.
Zelf bestel ik nooit een pasta carbonara in een restaurant, maar ik heb daar geen verklaring voor, want ik vind het oprecht zó lekker. Voor m’n gevoel is het te simpel ofzo. Eigenlijk best een domme gedachte, maar ja..
Deze orzo stond echt binnen 20 minuten op tafel en dat vind ik heel fijn aan een recept. Snel én lekker!
2-3 personen
Duur: 20 minuten
Orzo truffel carbonara
Ingrediënten
- 250 gram orzo
- 100 gram pancetta
- 3 eidooiers
- Peper en zout
- +- 75 gram Grana Padano kaas
- 2 eetlepels truffeltapenade
- Olijfolie
- Peterselie
Bereiding
- Vul een diepe pan met water, voeg een snuf zou toe en kook hier de orzo in, zolang als aangegeven op de verpakking.
- Bak de pancetta in eigen vet in een aparte pan.
- In een kommetje meng je 3 eidooiers, samen met peper, geraspte kaas, 1 eetlepel vet van het spek en een grote soeplepel pasta water. Voeg hier als laatste de truffeltapenade aan toe.
- Haal de spekjes even uit de pan en schep in een bakje. Voeg nu een scheut olijfolie toe aan diezelfde pan en voeg hier de orzo aan toe. Schenk gelijk daarna de romige saus erbij en roer heel goed door elkaar. Breng op smaak met wat extra peper en eventueel wat zout.
- Als het een romige geheel is, kun je ook de helft van de pancetta erdoorheen roeren. Bewaar wat pancetta voor de garnering.
- Schep de orzo op de borden en garneer met de overgebleven pancetta en fijngesneden peterselie.
- Bekijk hier de video!