Een pasta als deze met rucolapesto wil ik al sinds afgelopen zomer maken, want deze at ik in Puglia. Nu is het recept er eindelijk gekomen en het was zó lekker!!
Als ik aan Puglia terugdenk, denk ik aan een vakantie waar ik alleen maar lekker heb gegeten. Van ‘s ochtends tot ‘s avonds was het iedere dag geweldig en ik heb gezegd dat ik veel na zou maken..
Deze orrechiette pasta werd daar live op straat gemaakt door vrouwen die er wonen. Zij zaten samen met vriendinnen aan lange tafels, maakten de pasta met een mesje en hun duim en zij verkochten het in zakjes. Zo leuk om te zien doe dit gaat!
Wat ook uit Puglia komt, is de burrata. Super toevallig natuurlijk. 🙈 ik durf niet te zeggen hoe vaak ik het daar heb gegeten, maar dat ik er van heb genoten, staat vast. Het verveelt alleen nog niet!!
Deze pasta is dus 100% gebaseerd op mijn vakantie in Puglia. En trouwens, ik raad het iedereen aan om daar naartoe te gaan. Het is zo leuk en mooi overal!! 😍🥰
Duur: 35 minuten
2 personen
Ingrediënten
Voor de pesto:
• 6 blaadjes basilicum
• Handje cashewnoten (+- 70 gr)
• 1/3 zak rucola
• Scheut olijfolie
• Halve citroen
• Peper en zout
• 3 eetlepels geraspte kaas
• 1 teen knoflook
Voor de pasta:
• Orrechiette pasta
• 1 theelepel paprikapoeder
• Trosje cherrytomaatjes
• 1 gele ui
• 1 stracciatella burrata
• 200 ml kookroom
Bereiding
• Meng alle ingrediënten voor de pesto in een foodprocessor en maal fijn, totdat er een romige pesto ontstaat.
• Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
• Snijd de ui fijn en bak deze in een pan met olijfolie. Voeg de pasta, pesto en kookroom hier aan toe en roer goed door.
• Zet de tomaatjes voor een paar minuten in de oven op 200 graden, totdat ze gepoft zijn.
• Schep de pasta op je bord en verdeel de tomaatjes en stracciatella burrata erover.