Orecchiette gorgonzola tomatensaus met broodkruim

25 juni 2024

Orecchiette gorgonzola tomatensaus met broodkruim

Oké, voor deze pasta moet je wel echt van gorgonzola (blauwe kaas) houden, maar áls je daarvan houdt, is dit een absolute topper. Mij mag je hier dus echt voor wakker maken.

Vroeger vond ik blauwe kaas helemaal niks. Het stonk en de smaak vond ik te sterk. Nu vind ik het echt heerlijk, maar ik snap wel dat mensen het iets té vinden.

Bij La Contessa at ik een gorgonzola ravioli (staat op mijn website) en daarom wilde ik nog iets met gorgonzola maken.

Alleen om de kleur van deze pasta zou ik hem al bestellen hahaha.

2 personen

Duur: 20 minuten

Orecchiette gorgonzola tomatensaus met broodkruim

Ingrediënten

• 400 gram orecchiette pasta

• 2 teentjes knoflook

• 1 rode ui

• 2 briochebroodjes

• 10 champignons

• 75 gram boter

• 300 ml Heinz tomato fritto

• 1 theelepel paprikapoeder

• 1 theelepel Italiaanse kruiden

• 150 gram gorgonzola

Bereiding

• Verkruimel de briochebroodjes over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met wat olijfolie en zet zo’n 10 minuten op 180 graden in de oven. Verkruimel daarna nog eens extra, zodat het brood nog fijner wordt.

• Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking in een pan met water en een snuf zout. Spoel daarna af met koud water.

• Snijd de champignons, knoflook en ui fijn. Bak in een pan met een gesmolten klont boter. Bak zo’n 5 minuten.

• Voeg dan de tomato fritto, paprikapoeder, Italiaanse kruiden en peper en zout toe. Roer goed door elkaar.

• Snijd de gorgonzola in stukjes en voeg toe aan de pan met saus. Roer heel goed door elkaar en zorg dat de kaas smelt in de saus.

• Voeg als laatste de pasta toe, blijf goed roeren en schep de pasta op de borden. Garneer met broodkruim.

Bekijk ook deze recepten

Avocado toast met opgeklopte geitenkaas en bacon
Truffel orzo met carpaccio
Marbella (2)
Mexicaanse taco’s
Cookies