Omelet met Japanse groenten en teriyaki

8 juni 2022

Omelet met Japanse groenten en teriyaki

Daar ben ik weer met een recept die jullie allemaal super zullen vinden (hoop ik/verwacht ik).

Afgelopen dagen genoot ik van een geweldig weekend New York. Het weer was prachtig, de stad was onbeschrijfelijk mooi en de restaurants waren super. Je begrijpt dat ik daarom even helemaal niet bezig was met mijn foodblog.

Al heb ik wel genoeg lekkers gegeten dat ik thuis na wil maken. Een pasta met eend ragu bijvoorbeeld… of crispy sushirijst met tonijntartaar.

Een tijd geleden plaatste ik al eens een omelet en die viel goed in de smaak. Dat was er een met gamba’s, noedels en sweet chili saus. Echt even het gevoel alsof je bij de plaatselijke chinees aan het eten bent.

Deze keer is de omelet gevuld met wat Japanse groenten en teriyakisaus. Voor mij een topmaaltijd.

Simpel om te bereiden en hij vult enorm.

1 omelet

Ingrediënten

• 3 eieren

• 150 ml kookzuivel

• Peper en zout

• 7 takjes bieslook

• 1/2 paksoi

• 5 champignons

• Handje taugé

• 1 kipfilet

• Scheut ketjap manis

• 2 eetlepels cashewnoten

• Peterselie

• 3 + 1 eetlepel teriyakisaus

• Sesamzaadjes

• 1 bosui

• Handje gebakken uitjes

• 1 gele ui

• 1 theelepel paprikapoeder

• Snuf chilipoeder

• Eventueel 2 theelepels furikake kruiden

Bereiding

• Kluts de eieren met wat peper en zout, fijngesneden bieslook en kookzuivel.

• Verwarm wat olijfolie in een pan en schenk hier het eimengsel in. Bak de omelet hier op middelhoog vuur in, totdat hij aan de bovenkant ook mooi dicht is. Let op dat hij niet verbrand van onder.

• Snijd de paksoi en ui fijn, de champignons in plakjes en de kipfilet (peper en zout) in stukjes. Bak deze in een pan met olijfolie en schenk er een scheut ketjap bij.

• Voeg de paprikapoeder, chilipoeder, taugé, cashewnoten, eventueel wat furikake kruiden en 3 eetlepels teriyakisaus toe en roer alles goed door elkaar. Bak alles even mee.

• Schep de omelet voorzichtig op je bord en beleg hem met de groenten.

• Garneer je bord met fijngesneden peterselie en bosui, wat gebakken uitjes, sesamzaadjes en 1 eetlepel teriyakisaus.

Bekijk ook deze recepten

Romige pasta met asperges en zalm
Cappuccino cheesecake in glas
Fish and chips taco’s
Eiwitrijke broodjes tonijnsalade
Cookies