Hoé leuk is dit ?!
In 2023 maakte ik de bladerdeeg kerstboom met pesto en roomkaas en dit keer een Nutella versie. Wederom zo lekker en zo makkelijk om te maken.
Op de versie met pesto kreeg ik ZO ongelooflijk veel positieve reacties en ik dénk dat deze ook in de smaak gaat vallen.
De combinatie van Nutella met bladerdeeg is super. Wel raad ik het aan om deze gelijk op te eten, wanneer ‘ie uit de oven komt. Dan is het deeg nog warm en knapperig.
1 kerstboom
Duur: 30 minuten
Nutella kerstboom
Ingrediënten
- 1 rol AH vers bladerdeeg
- +- 5 eetlepels Nutella
- snuf cacaopoeder
- Handje cashewnoten
- Snuf koek- en speculaaskruiden
- 1 ei
Bereiding
- Leg het bladerdeeg verticaal op bakpapier en snijd in een rechte lijn vanaf het midden bovenaan, naar de onderste hoeken.
- Besmeer de middelste bladerdeeg driehoek royaal met Nutella. Bestrooi ook met een snuf koek- en speculaaskruiden.
- Snijd een handje cashewnoten fijn en strooi ook over de Nutella.
- Til de buitenste twee driehoeken op en leg deze zo neer dat het midden volledig bedekt is. Druk alle randen nu dicht met een vork. (check video)
- Snijd nu met een mes in de zijkanten van de boom, maar zorg dat het midden heel blijft. Draai ieder “takje” met je vingers twee keer om.
- Kluts een ei en besmeer hier de hele boom mee. Strooi als laatste nog wat cacaopoeder over de kerstboom.
- Zet de boom voor 15-18 minuten in de oven op 200 graden.https://www.instagram.com/p/DCn1BGDMqao/
- Mocht de uitleg niet duidelijk genoeg zijn, bekijk dan hier de video!