Noedels met speklappen

17 januari 2023

Noedels met speklappen

Omygod! Wat was dit lekker zeg!!! Ik probeer de laatste tijd iéts minder te eten van alles. Niet omdat ik probeer af te vallen, maar omdat ik heel veel buikpijn krijg van steeds 3 borden of een hele pan voor 3 personen. Logisch, maarja….

Bij dit gerecht lukte dat dus niet. Ik zat héél vol daarna, maar het was zo lekker. Ik geniet er nog steeds van.

Eigenlijk is het een super makkelijk recept, maar de smaak is intens. Ik denk dan ook dat iedereen dit wel lust. Mijn vader en moeder vonden het in ieder geval geweldig…

Het is een lange tijd geleden dat ik noedels maakte. Vroeger (2 jaar geleden) maakte ik dit bijna wekelijks en dan altijd met een Japans sausje. Héérlijk en ik weet ook niet waarom ik daar mee ben gestopt. Toen ik vorige week recepten voor noedels opzocht en een vriendin die avond zei “je moet weer eens iets met noedels maken!”, was het voor mij een teken dat ik dat snel moest doen, dus bij deze.

2 personen

Ingrediënten

• Noedels

• 2 teentjes knoflook

• 2 cm gember

• 1 gele ui

• 1 mespunt chilivlokken

• 2 theelepels paprikapoeder

• 1 eetlepel bruine suiker

• 3 eetlepels sesamolie

• 6 eetlepels sojasaus

• 2 eetlepels honing

• Handje cashewnoten

• 2 speklappen

• Peper en zout

• 1 blokje runderbouillon

• 150 ml water

• 1 bosui

• Handje gebakken uitjes

• Eventueel 1 babypaksoi (of normale)

Bereiding

• Bestrooi de speklappen met peper en zout. Laat een grote klont boter smeten in een pan en bak de speklappen hier om en om in. 1 om 1 minuut. Haal ze er nu weer uit.

• Snijd de knoflook, ui en gember fijn. Bak deze in diezelfde pan.

• Voeg de sojasaus, honing en sesamolie toe en roer goed door elkaar. Schenk ook het water erbij.

• Voeg de bruine suiker, paprikapoeder, de chilivlokken en peper en zout toe aan de pan. Verkruimel het bouillonblokje erover en roer alles weer goed door elkaar. Proef of de verhouding goed is. Moet hij iets zoeter? Voeg wat honing toe. Moet hij iets zouter? Voeg een beetje sojasaus toe.

• Maak je dit in de slowcooker? Schenk alles over in de slowcooker en voeg de speklappen toe. Zet hem voor ongeveer 4-4,5 uur op high.

• Maak je het in de pan? Vorg dan de speklappen weer toe aan de pan en zet hem voor ongeveer 4 uur op laag/middelhoog vuur.

• Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking.

• Houd de speklappen weer even apart (bak deze zo nog even in een aparte pan op). Maak de saus iets dikker door allesbinder of maizena toe te voegen. Schep de noedels bij de pan saus en roer dit samen met de cashewnoten heel goed door elkaar.

• Maak je dit met paksoi? Bak die in een aparte pan en voeg dit ook toe aan de pan met noedels.

• Schep de noedels op je bord en de speklappen daarop. Garneer het met wat gebakken uitjes en fijngesneden bosui

Bekijk ook deze recepten

Gnocchi carbonara
Pistache tiramisu
Caesar poké bowl
Bagel beenham en bagel kipham
Cookies