Noedels met ossenhaas in zwarte bonensaus

10 mei 2022

Noedels met ossenhaas in zwarte bonensaus

Yes! Ik heb weer een gerecht gemaakt die velen van jullie waarschijnlijk heel lekker zullen vinden. Bij mij was de hele pan in ieder geval heel snel leeg.

Ken je dat moment dat je een normaal bord eten opschept, terugloopt naar de keuken en vervolgens met je vork de rest van de pan toch maar leeg eet? Dat had ik dus bij dit recept.

Wanneer ik ergens een hapje krijg met zwarte bonensaus, ben ik al helemaal verkocht en wil ik dat bord het liefste voor mezelf houden, wat helaas niet gaat.

Zó lekker vind ik dat.

Deze noedels in zwarte bonensaus met ossenhaas zijn eigenlijk super makkelijk om te maken. Dus dat is zeker een reden om hem vaak op tafel te zetten.

Ingrediënten

2 personen

• Noedels (hoeveel je zelf oplust)

• Zwarte bonen

• 1 groene paprika

• 1 rode paprika

• Peterselie

• 1 ossenhaas 150 gr p.p.

• 200 gr zwarte bonen

• 1/2 rode peper

• 1 teen knoflook

• 2 cm gember

• 3 eetlepels ketjap manis

• 3 eetlepels sojasaus

• 150 ml water

• Handje cashewnoten

• Koriander *

• Bosui

Bereiding

• Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking en giet deze vervolgens af.

• Laat de zwarte bonen goed uitlekken in een vergiet.

• Snijd de knoflook, gember (zonder schil) en rode peper fijn en bak deze, samen met de zwarte bonen, in een steelpannetje met wat olijfolie.

• Voeg wat peper en water toe aan de pan en probeer alles alvast een beetje fijn te stampen met een stamper.

• Voeg nu de sojasaus en ketjap manis toe aan de pan en roer goed door.

• Giet de saus nu in een foodprocessor en maal alles helemaal fijn, totdat er een zachte saus ontstaat. Is hij iets te dik? Voeg een klein scheutje water toe.

• Snijd de ui fijn en de paprika’s in reepjes. Bak deze in een pan met olijfolie.

• Voeg hier na een tijdje de noedels, cashewnoten en de saus aan toe en roer alles door elkaar.

• Laat een flinke klont boter smelten en bruin worden in een pan.

• Bestrooi de biefstuk met peper en zout en bak deze 2 minuten om en om in de boter. Laat hem vervolgens nog 5 minuten rusten in wat folie.

• Snijd de ossenhaas nu in dunne plakjes.

• Schep de noedels op je bord met daarop de biefstukreepjes, fijngesneden bosui en eventueel wat koriander.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies