Pasta Vis

Noedels met Japans gemarineerde kabeljauw

Een stukje kabeljauw op z’n tijd is wat mij betreft altijd goed. Wel eet ik hem dan met marinade, gepaneerd of een lekker sausje. Gewoon omdat ik het anders een beetje saai vind, maar dat doe ik met bijna alle vis.

Dit keer een bordje noedels met verschillende groenten, uitjes en gebakken kabeljauw in marinade. Echt de moeite waard om eens te proberen.

1 persoon

Ingrediënten

• Eiernoedels (hoeveel je zelf op lust)

• 1 paksoi

• +- 8 peultjes

• Handje worteljulienne

• 1 bosui

• 250 gr kabeljauwhaas

• 3 eetlepels sojasaus

• Klein drukje honing

• 2 eetlepels sesamolie

• Sesamzaadjes

• Handje gebakken uitjes

• 1/2 rode ui

• Peper en zout

• Klont boter

Bereiding

• Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking.

• Snijd de paksoi in kleine stukjes en de ui in ringen. Bak deze samen met de worteljulienne en paksoi in een pan met olijfolie. Strooi er wat peper en zout over.

• Meng de soja, sesamolie en honing met de sesamzaadjes in een kommetje.

• Snijd de kabeljauw in best grote stukken (anders valt het uit elkaar) en bestrooi met peper en zout. Doe deze in het bakje met gemaakte marinade en schep goed door elkaar.

• Bak deze vervolgens in een andere pan op middelhoog vuur met een flinke klont boter. Draai de stukjes na 3 minuten ongeveer om.

• Bewaar de marinade in het kommetje.

• Doe nu de noedels bij de pan met groenten en roer goed door elkaar met nog wat sesamzaadjes en de rest van de marinade.

• Beleg je bord met de noedels en leg hier de kabeljauwstukjes op. Garneer alles met wat gebakken ui en fijngesneden bosui.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.