Noedels en biefstuk in pepersaus

29 april 2023

Noedels en biefstuk in pepersaus

Als ik een gerecht aan moet wijzen dat iedereen lust, zou ik op dit moment deze noedels en biefstuk met pepersaus zeggen.

Ik weet zeker dat het bij 9/10 mensen in de smaak zal vallen en hetgeen waar die andere 1/10 mee over te halen is, is het feit dat dit gerecht heel snel op tafel staat.

Noedels vind ik echt een heerlijke pastasoort. Ik eet het eigenlijk veel te weinig, maar als ik het eet, geniet ik er enorm van en eet ik er véél te veel van. Het is niet anders…

Mocht je geen fan zijn van biefstuk, dan kun je natuurlijk ook een kipfiletje bakken. En mocht je geen vlees eten; deze noedels zijn zonder kip of biefstuk ook súper lekker.

2 personen

Duur: 25 minuten

Noedels met biefstuk in pepersaus

Ingrediënten

• Klont boter

• 2 pakjes udon noedels AH

• 7 champignons

• 1 rode paprika

• 1 gele ui

• 1 teentje knoflook

• 200 ml runderfond

• 2 eetlepels bloem

• 2 grote theelepels groene peperkorrels

• Peper en zout

• 2 eetlepels cognac

• 200 ml kookroom

• Kleine scheut rode wijn

• Peterselie

• 2 biefstukjes

• 1 bosui

• Handje cashewnoten

Bereiding

• Snijd de ui en knoflook fijn, de champignons in plakkes en de paprika in reepjes. Bak dit in een grote pan met wat olie.

• Voeg de bloem toe aan de pan, roer alles even 2 minuten goed door.

• Schenk vervolgens de cognac, fond, rode wijn en kookroom erbij.

• Voeg de peperkorrels, peper en zout toe aan de pan. Laat alles even pruttelen. Snijd peterselie fijn en voeg dit ook toe.

• Bereid de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Ik kon mijn udonnoedels gelijk toevoegen, maar sommige moeten eerst gekookt worden. Voeg deze, samen met de cashewnoten, ook toe aan de pan met saus

• Bestrooi ondertussen de biefstukjes met peper en zout en bak deze ongeveer 2 om 2 minuten in een pan met een gesmolten klont boter. Als de biefstuk dik is, 2,5 om 2,5 minuut. Laat ze vervolgens een paar minuutjes rusten in wat aluminiumfolie. Snijd de biefstukjes in plakjes.

• Schep de noedels op je bord en verdeel de biefstukreepjes daarnaast. Garneer met fijngesneden bosui.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies