Nice

15 augustus 2023

Nice

Een stad waar ik echt geen verwachtingen van had: Nice. Het is dat ik al best veel steden in Europa heb gezien, want anders zou ik Nice niet zo snel kiezen als citytrip bestemming. Geen idee waarom, maar Frankrijk trok mij (tot mijn bezoek aan Nice dus) niet zo erg. Ik neem al mijn woorden terug en gun iedereen een citytrip naar deze superleuke, mooie en gezellige stad. In ieder straatje is het gezellig, overal lopen mensen en de beachclubs zijn er super.

Ik had heel veel restaurants op mijn lijstje staan, maar aangezien wij ‘s middags lekker op het strand hebben gelegen, heb ik ze niet allemaal kunnen bezoeken. Zie hieronder wat restaurants waar wij zijn geweest en degene waar ik graag naartoe wilde.

Restaurants

Garden Café

Dit kleine, schattige restaurantje is perfect voor een heerlijk ontbijtje. Je kunt er kiezen uit een klein menu, of je maakt je eigen keuze. Ik ging voor een avocado toast met feta en champignons en mijn vriendinnen gingen voor french toast en speculoos pannenkoeken. Daarbij dronken wij een heerlijk kopje koffie en een sapje. Er lagen verder nog heerlijke croissantjes, bananenbroden, taartjes etc.

Rosewood

Hier liep ik toevallig langs tijdens mijn morningwalk en het was een perfecte ontbijt hotspot. Het roze restaurant had een online menukaart waarbij je kunt kiezen uit broodjes, zoete ontbijtjes of bowls. Wij kozen verschillende bowls, een avocado toast met ei, pannenkoeken met Nutella en heerlijke koffie.

Kind & Co

Aangezien de ontbijtrestaurants waar ik heel graag naartoe wilde gesloten waren, kwamen wij hier terecht. Het personeel was echt onwijs vriendelijk en het eten was simpel, maar heel lekker. Acaï en yoghurtbowls, french toast, pannenkoekjes, avocado toast, sapjes en koffie is wat wij kozen. Heerlijke start van de dag.

Hobo Coffee

Deze ontbijt hotspot wordt veel bezocht en hij zit in een druk straatje. Wij waren net op tijd en genoten van heerlijke avocado toast met geraspt ei, bananenbrood met chocola, yoghurtbowls met fruit en granola en lekkere ijskoffies. Altijd goed…

Carmela

Volgens het personeel ‘The best Italien restaurant in Nice’. Wij hebben er niet meer kunnen testen, maar dat ie goed is, staat vast. De sfeer is er super. Wij aten buiten in een hele drukke, gezellige straat. Vooraf kregen wij een heerlijke focaccia met olijfolie en zeezout en dan ben ik eigenlijk al om. Wij bestelden wat heerlijke voorgerechten, waaronder tonijn-mango-avocado (lijkt op mijn eigen tartaarrecept) en beef carpaccio met spicy dressing. De pasta’s waren lekker en zagen er super uit en de desserts waren 10/10. Ik ben echt een toetjesmens en genoot hier zo enorm van.

Blue Beach

Hier kwamen wij met veel honger ‘s middags terecht. Je kunt hier ook de hele dag op een heerlijk bedje genieten van de zon en zee, maar wij gingen er alleen naartoe voor een lunch. Wij bestelden allemaal een caesar salade en die was fenomenaal. Ook kozen wij de burrata met tomaat en focaccia en een lekker drankje.

Bocca Nissa

Deze rooftop is een must als je naar Nice gaat. Het is er in het begin van de avond al gezellig, maar wanneer het donker wordt al helemaal. De rooftop zit helemaal vol en het personeel is heel vriendelijk. Wij bestelden hier weer bijna de hele kaart. Truffelspaghetti, kroketjes, gefrituurde halloumi, overheerlijke desserts en cocktails. Vergeet niet naar de wc’s te gaan trouwens, dat is een hele experience op zich.

Bocca Mar

Dit restaurant raad ik 100% aan. De sfeer is er geweldig, want je eet letterlijk aan het strand. Overdag is dit een beachclub, dus je kunt er ‘s middags ook al lunchen, maar ik raad het aan om er ‘s avonds te gaan eten. Wij bestelden bijna de hele kaart en het was allemaal ZOOO lekker. Inktvis spaghetti met kreeftensaus, zeebaarscarpaccio, een bizar grote burrata en ga zo maar door. De desserts waren next leven, zo onwijs lekker.

Angea

Ik kwam deze roze hotspot op TikTok tegen. Je kunt er de lekkerste macarons halen (Hoort natuurlijk als je in Frankrijk bent) en je kunt er een grote macaron gevuld met ijs halen. Lekker om af te koelen tijdens die enorme hitte.

Beachclubs

Ruhl Plage

Deze beachclub is heel bekend in Nice en je moet echt op tijd zijn om er zeker te zijn van een bedje. Wij stonden om half 9 aan de balie en toen stond het vol met mensen. Het eten en de drankjes waren er heerlijk, er loopt veel (knap) personeel rond en de bedjes liggen super.

Le Temps d’un Été

Alle beachclubs liggen bij elkaar in de buurt en ze lijken allemaal een beetje op elkaar. Ook deze vonden wij super. Het eten was ‘s middags echt geweldig en ook hier loopt vriendelijk (en knap) personeel. Met een heerlijke espresso martini op je strandbed genieten van de zon, een windje en de zee is toch alles wat je wil?

Castel Plage

Blue Beach

Bocca Mar

Restaurants waar ik niet ben geweest:

Nespo (!)

La petit maison

Le Plongeoir (bekend restaurant)

Marinette

Brume coffee

Ginette Cafe

Edmond Cafe

Clay Bonaparte

Farago on the Roof

Paper plane

Bekijk ook deze recepten

Pistache tiramisu
Caesar poké bowl
Bagel beenham en bagel kipham
Gorgonzola ravioli
Cookies