De vraag of ik deze pasta eens wilde maken, kwam vaak voorbij. Linguine met nduja.
Nduja is een smeerbare worst. Je kunt het een beetje vergelijken met chorizo, maar die is niet smeerbaar. Allebei hebben ze een hele sterke smaak. Je moet er dus echt van houden, maar dat zit met mij wel goed. Heb je een paar uur daarna een feestje, of werkbespreking? Dan zou ik even twee keer nadenken of je hem moet gaan eten. Er zit wel een sterke knoflooksmaak aan deze pasta. Ik hou ervan!! 😉
Het geweldige aan deze pasta, is dat het allemaal in één tas en binnen enkele minuten aan m’n deur werd afgeleverd en ik niet de deur uit moest voor de boodschappen. Óók weleens lekker, aangezien ik altijd met tassen loop te sjouwen en naar 3 winkels moet voor 1 gerecht. Flink is de oplossing !!!
Voor alle Volendammers die nu beginnen te juichen: nee, ze bezorgen nóg niet in Volendam, maar ik hoop heel snel!! Laat de boodschappen gewoon op je werk, of bij een vriendin op werk bezorgen. Écht heel makkelijk!!
En wat nóg leuker is, is dat ik een kortingscode voor jullie heb, waarmee je €15 korting krijgt op je eerste bestelling vanaf €30!! Hoé fijn is dat?
Gebruik de kortingscode: FOODPLACES15 en geniet van het feit dat je boodschappen binnen enkele minuten aan de deur worden geleverd. De code is tot 08-04-2023 geldig!
Duur: 20-25 minuten
2 personen
Ingrediënten
• Linguine pasta
• 1 teen knoflook
• 1 gele ui
• 1 citroen
• 150 ml kookroom
• 150 ml witte wijn
• 150 à 200 ml kookvocht
• 40 à 45 gr nduja
• 70 gr tomatenpuree
• 1 blokje kippenbouillon
• +- 6 grote zongedroogde tomaten
• 1,5 theelepel paprikapoeder
• Grote hand parmezaanse kaas (grana padano)
• Peper en zout
• Brie
• Handje pijnboompitten
• Peterselie (ter garnering)
Proef tussendoor even of de pasta goed van smaak is. Is deze te pittig? Voeg dan nog wat citroensap toe.
Bereiding
• Breng een grote pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de pasta hierin zoals aangegeven op de verpakking. Giet deze vervolgens af, maar houd 150 à 200 ml kookvocht apart!
• Snijd de knoflook en ui fijn. Bak deze in een grote pan met olijfolie.
• Voeg eerst de fijngesneden zongedroogde tomaten toe aan de pan, dan de tomatenpuree en dan de nduja. Roer goed door elkaar.
• Schenk de witte wijn erbij en voeg de peper, zout en paprikapoeder toe. Laat even kort pruttelen.
• Voeg het bouillonblokje toe en schenk de kookroom erbij. Roer goed door elkaar en voeg dan het kookvocht toe. Knijp beide helften van de citroen uit over de pan. Voeg nu de kaas toe en roer alles samen met de pasta goed door elkaar.
• Schep de pasta op je bord en garneer deze met fijngesneden stukjes brie, pijnboompitten (kun je kort roosteren) en peterselie.