Gemak dient de mens zeggen ze weleens. Deze nasi goreng taco’s zijn voor de mensen die weinig tijd hebben, maar wel een lekkere en makkelijke maaltijd op tafel willen. Is dat niet eens fijn? 😊
Eigenlijk zijn alle ingrediënten in dit recept lekker en de mix is natuurlijk ook super. Alles wat je garneert met bosui en cashewnoten is naar mijn mening lekker. De koriander is naar eigen wens. Na deze foto heb ik er nog heel veel koriander toegevoegd, want dat vind ik zooo lekker!!
1-2 personen
Duur: 15 à 20 minuten
Nasi goreng taco’s
Ingrediënten
- 3 mini tortilla wraps
- 1 teen knoflook
- 1 sjalot
- 1 zakje (90 gr) Samasaya Boemboe nasi goreng
- Handje Samasaya Krupuk
- 150 gr kipfilet
- Peper en zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- 150 gr rijst
- 3 snoepkomkommers
- 1 ei
- 1 bosui
- Koriander
- Handje cashewnoten
Bereiding
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd de kip, knoflook en sjalot fijn en bak in een pan met wat olijfolie. Voeg peper, zout en paprikapoeder toe.
- Voeg na een paar minuten de Samasaya Nasi Goreng mix toe en voeg dan de rijst toe. Roer goed door elkaar.
- Laat een klontje boter smelten in een andere pan, kluts het ei in een kom en voeg dan het ei toe aan de pan. Roer rustig door elkaar, zodat je een perfect scrambled egg krijgt.
- Verwarm de tortilla wraps kort in de magnetron of pan en schep daarop de rijst en kip.
- Snijd de komkommers in fijne plakjes en verdeel die samen met de cashewnoten over de wraps.
- Verdeel het ei erover en garneer alles met fijngehakte bosui en koriander naar smaak. Leg er wat Samasaya Krupuk naast, of verkruimel over de wraps voor een extra bite.