Tip van mij: sla deze post gelijk op!
Zoals iedereen weet, heb ik in de zomer van 2023 een pasta pistache pesto gemaakt en deze is massaal nagemaakt. Echt gewedig om zóveel leuke berichtjes over 1 recept te ontvangen.
Hier moést ik iets nieuws mee bedenken en dan kom ik snel uit op naan, want mijn recepten met naan worden ook zóó vaak gemaakt en opgeslagen.
Het werd dus een naanbrood met pistache pesto, serranoham, burrata en broodkruim. Ik was mezelf dankbaar dat ik er niet meer heb gemaakt, want ik zou echt alles opeten.
De pasta variant is 11.000 keer opgeslagen, dus laten we hier gewoon 15.000 keer van maken! 😉😉
2 personen
Duur: 20 minuten
Naanbrood pistache pesto, serranoham, burrata en broodkruim
Ingrediënten
• 2x naanbrood plain
• 1 stracciatella burrata
• 100 gr serranoham
• 3 eetlepels ongezouten pistachenootjes
• 2 grote eetlepels pistache pesto (iets meer kan ook)
• 1 bruin broodje
Bereiding
• Verkruimel het brood (zonder de korst) en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met wat olijfolie en zet op 180 graden in de oven, totdat het brood krokant is. Dit duurt meestal zo’n 10 minuten.
• Leg vervolgens gelijk het naanbrood in de oven, zolang als aangegeven op de verpakking.
• Verkruimel het brood totdat het volledige kruimels zijn en geen stukjes meer.
• Smeer de naanbroden in met pistache pesto en verdeel daarover de burrata.
• Leg de plakjes serranoham op de burrata en garneer met fijngesneden pistachenootjes en broodkruim.